Испания (второ допълнено издание)

24,90 лв.
Не е налично

Всеки ден експертите на Нешънъл Джиографик пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя ИСПАНИЯ, който съдържа:
ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, обстоен преглед на Испания, който ще ви помогне да организирате посещението си според вашето време и интереси.
ИЗЖИВЯВАНЕ, неповторимо и с ваше участие, включително фламенко танци из Севиля, екскурзия в най-голямата пустиня в Европа и готвене на традиционната баска кухня.
ПОДСКАЗАНО, споделени идеи от фотографите, авторите и изследователите на Нешънъл Джиографик, както и от местни експерти за любими интересни места, практически съвети и много други.
ПЕШЕХОДНИ И АВТОМАРШРУТИ с карти с цветни обозначения и описания на забележителностите, сред които „Ла Рамбла“ в Барселона, Гранада, Албаиси, уличките на Толедо, както и обиколка с кола около Кабо де Гата.
МАЛКО ПОЗНАТИ МЕСТА , сред които пуеблос бланкос, Галисия в далечния северозапад, както и лозята на Сиера де Монсант.
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ списък във всяка глава, който препраща към подробни описания на горещо препоръчвани от нас забележителности и събития.
ВЕЛИКОЛЕПНИ ЦВЕТНИ СНИМКИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ, за всички забележителности, улесняващи избора и бързата ориентиция.

Това е второ допълнено издание на пътеводителя (2012).

Автор
Фиона Дънлоп
Марка
Нешънъл Джиографик
Тип
Пътеводители
Възраст
16+
Корица
Мека
Формат
13 x 21
Страници
400 цветни
ISBN/Баркод
9789542702184

СЪДЪРЖАНИЕ:

История и култура
Испания днес
Земя и природа
Акцент: Храна и напитки
История на Испания
Изкуство

Мадрид и околностите му
Разходка около „Пласа Майор“

Северозападна Испания
Акцент: Пътят на св. Яков
С кола: Пътят „Орео“ от Сантяго до Кабо Фистера

Североизточна Испания
Акцент: Баската идентичност
Акцент: Възраждането на испанското вино
С кола: Замъци и орлови гнезда

Барселона
Разходка из „Бàри Гòтик“
Разходка по „Ла Рамбла“
Акцент: Каталунската гордост
Акцент: Гауди и модернизмът

Източна Испания
Акцент: Салвадор Далù
С кола: Лозята в Приорат и рицарите тамплиери
С кола: Из планината

Кастиля и Леон
С кола до Арланса: Долината на кулите

Кастиля-Ла Манча и Екстремадура
Разходка из Толедо
Акцент: Мигел де Сервантес и Дон Кихот

Андалусия и Мурсия
Акцент: Страстната седмица
С кола през Пуеблос Бланкос
Акцент: Фламенко
Акцент: Мавританска архитектура
Разходка в Албаисин
С кола през Лас Алпухарас
С кола около Кабо де Гата

Балеарските острови

Канарските острови

Полезна информация
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Развлечения
Занимания на открито
Полезни думи и изрази

ПОКАЗАЛЕЦ
АВТОРИ НА ФОТОГРАФИИТЕ И ИЛЮСТРАЦИИТЕ

 

ЗА АВТОРА И ФОТОГРАФА

Изпълненият със странствания живот на авторката Фиона Дънлоп я отвежда от плажовете на родната ù Австралия до детските и юношеските ù години в Лондон и последващите ù професионални ангажименти в Европа. През 15-те години, които прекарва в Париж, основните ù интереси са свързани с изкуство, преди да се посвети на пътешествията и да започне да пише за тях. Автор е на множество материали за различни международни списания за изкуство и интериорен дизайн, както и за национални вестници (сред които „Обзървър“, „Сънди Телеграф“, „Гардиън“ и „Файненшъл Таймс“). Интересът ù към тропиците и древните култури я отвежда в развиващите се страни, които дълго време проучва, и пише пътеводители за Индия, Индонезия, Сингапур и Малайзия, Виетнам, Мексико, Коста Рика и Южна Африка. Някои от другите ù публикации са „В азиатски стил“ (за азиатския дизайн); „Нови тапас“, книга за традицията на испанските тапас барове; „Кухнята на Медина“ (която разглежда домашната кухня в Северна Африка) и „Да живее революцията!“ – кулинарен пътеводител на Мексико. Редовно посещава къщата си сред маслиновите горички на Андалусия, за да пише сред най-добрите условия, които според нея съчетават sol y sombra (слънце и сянка), без да се броят тапас и ferias. Днес живее в Лондон.

Разделът „Полезна информация“ в голяма степен е пренаписан и осъвременен от Ксандер Фрейзър, преводач и редактор, който живее в Сантандер, Испания.

Роден и израснал в Барселона, Испания, Тино Сориано разделя работата си между фотожурналистиката и снимките от различни пътешествия. Носител е на награди от Фондация World Press Photo, ЮНЕСКО, Fujifilm и Fotopres. От 1988 г. насам Тино снима в Испания, Франция, Италия, Сицилия, Португалия, Шотландия и Южна Африка по поръчка на „Нешънъл Джиографик“. Негови фотографии са публикувани в големи списания по целия свят, сред които Der Spiegel, Paris Match и El País. Автор е на фотографиите за пътеводителите на „Нешънъл Джиографик“ за Сицилия, Португалия и Мадрид. Тино обича да пише и е публикувал El Futuro Existe (разказ за деца, болни от рак). Освен това редовно изнася лекции и провежда семинари в университета в Барселона.

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: