Живот от нулата: Мемоари за храна, семейство и опрощение

14,90 лв.
Не е налично

195 рецепти • 195 държави • 195 седмици

Написана с остроумие, топлина и трогателност, книгата на кулинарната блогърка Саша Мартин за намирането на щастието и себепризнанието чрез готвенето, е точно за почитателите на „Джули и Джулия“ и „Джинджифилов кейк и стари писма“

Авторката си поставя за цел да сготви и опита ястие от всяка страна по света за 195 седмици. С това идват спомените за тежкото ѝ детство, за загубата и болката, с които е живяла години наред. Но въпреки това Мартин е все по-решена да открие душевния си мир и да погледне живота си през призмата на храната и различните култури. От малката, импровизирана кухня на ексцентричната си, отдадена на творчеството майка, през низ от приемни домове, до къщата, от която се отправя на своето собствено кулинарно приключение, дълбоко личните и брутално искрени мемоари на Саша разкриват силата на готвенето да свързва, да лекува и да предоставя нови възможности. И да показва простата истина, че щастието ни се крие в самите нас.

 Автор
 Саша Мартин
 Марка
 Нешънъл Джиографик
 Тип
 Образователни книги
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 400 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542717867

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:

Саша Мартин е награждаван писател, блогър, съпруга и майка, прекарала почти четири години, готвейки и намирайки себе си в процеса. Нейни текстове са включвани в редица водещи кулинарни издания и предавания, а рецептите ѝ са печелили признанието на институции като New York Times и CNN. Сайтът ѝ Global Table Adventure е отправна точка за любителите на храна по целия свят.

Писателка приготвя рецепти от цял свят в търсене на себе си - bTV:


 

Bulgarians read “Life From Scratch” & fall in love:

Прочетох книгата още преди дни, на един дъх. :) Малко ми е трудно да напиша ревю за нея с няколко думи, защото името е едната страна на книгата, а другата е  кулинарната. Почувствах в кулинарната й част авторката много близка, защото по начин, подобен на нейния – с опитване на различни и нови вкусове – се опитвах да накарам злоядия си син да яде. Той прояде, но търсенето на нови рецепти провокира у мен желанието да откривам нови вкусове, да опитвам нови продукти, които, за щастие, през последните години има на нашия пазар. 

Саша трогателно вплита опитването на вкусовете от  всяка страна със спомените от нейното бурно детство, опитвайки се да подреди спомените с майка си, рано изгубения брат, приемните семейства... и да оцени щастието, че доставя удовлетворение не само на себе си, опитвайки национални ястия на 195 държави, без да излиза от кухнята си, но и от това, че съпругът и дъщеря й вече не възприемат храната просто като задължителната част от съществуването, а като приключение, удоволствие и малко радост в забързаното ежедневие. 

Саша се връща в детството и осъзнава, че когато получаваш малко, искаш още. А после искаш повече.... Едва когато го загубиш, осъзнаваш, че и малкото е било достатъчно.  Книгата, историите ни разкриват не само увлечението й към мисията да опита храната на народите, но и нейния собствен път към себеопознаването и щастието. По време на тази кулинарна авантюра приготвянето  на всяка рецепта я прави щастлива. Приключението в кухнята й дава сила да прости на майка си, да се сближи отново с нея.  И съвсем искрено ни разказва за семейството и храната, която ни сближава. Та кой не би се радвал да види цялото си семейство около масата на вечеря? И да :) с пълна уста не се говори, но пък е удоволствие да споделиш с най-близките си хора как е преминал деня ти. 

Блогът на Саша е вдъхновение на читателите му да опитват новите вкусове. В книгата тези рецепти са преплетени с нейната история, себеопознаване и откриване на щастието и в малките неща. Впускаме се в едно трогателно и вълнуващо кулинарно пътешествие, което няма да ни остави равнодушни до края – през годините в миналото, през кухните на всяка държава. Книгата ни въздейства, като променя мирогледа ни не само към храненето, но и към откриването на личното спокойствие и щастие.

Пепа Стоева, кулинарен блогър
Храна за мойте канибали

 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria) on

 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria) on

 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria) on