Всеки ден

14,90 лв.
Не е налично

Будя се.

Трябва веднага да разбера кой съм. Не става дума само за тялото. Когато отворя очи, трябва да разбера дали кожата на ръцете ми е тъмна, или светла, дали косата ми е дълга, или къса, дали съм дебел, или слаб, дали съм момиче, или момче.

Дали имам белези, или не.

Най-лесно се приспособяваш към тялото... ако си свикнал всяка сутрин да се будиш в чуждо тяло. Ала значението на тялото, животът в него – това е трудно да се долови веднага.

Всеки ден съм различен човек. Да, аз съм себе си, знам, че аз съм аз, но в същото време съм и някой друг.

Винаги е било така.

 Автор
 Дейвид Левитан
 Тип
 Роман
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 304 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542715023
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria)

Никола Станчев 09/09/2015

Всеки ден от Дейвид Левитан 1. Сюжет: На пръв поглед книгата разказва за момче... момиче... за нещо което живее в телата на други хора. То нарича себе си А. А може да прекара само един ден в тялото на някого, независимо дали е момче или момиче, дали е чернокож или не. Интересното е, че А никога не се връща втори път в тялото на човека, в който е бил. Също така възрастта на хората, в чиито тела живее е неговата собствена, а тя е около 16г. А се опитва да не навлиза и променя живота на хората, в които прекарва дните си. Когато се събуди всяка сутрин той влиза в спомените им и се опитва просто да изпълни всекидневните им задължения. Без да създава проблеми, да им навлича неприятности и да прави неща, които истинските притежатели на телата не биха направили. Това обаче не му позволява да има свой собствен живот. Той няма истински приятели, няма хора, с които да прекара уикендите, няма с кого да отпразнува рожденния си ден. Никой няма да разбере ако някой ден просто изчезне или умре. Нещата обаче се променят, когато през ден 5994 се буди в тялото на момче на име Джъстин и се влюбва в приятелката му Рианън. От този ден нататък А не спазва собствените си правила и започва да обърква живота на тийнеджърите, в които прекарва всеки ден от живота си. 2. Стил на писане: Когато започнах да чета тази книга бях готов да прочета една романтична фантастика. До някъде се оказах прав, но търсих прекалено много отговори във фантастичните елементи от книгата и не осъзнах с колко по-различен характер е тя. Не бих казал, че начинът по-който пише авторът е главозамайващ, но нещата, които той разказва, чрез своите книги... Той ни показва някои истини за живота сервирани, така че съвременния тийнеджър да може да ги разбере. Точно това го отличава от останалите автори. 3. Лично мнение: Чрез книгата, авторът иска да ни каже, че външната обвивка не е най-важното нещо в живота. Тук става въпрос за вътрешните чувства, емоциите, всичко това, което ни определя. Хареса ми известната доза противопоставяне на главният герой А, който всеки ден е в различно тяло, но продължава да обича едно и също момиче. Независимо с какво лице ще се събуди. Момиче или момче. Тя в същото време е повлияна от това. Не може да види какво има зад опаковката или поне и е много трудно. Има изключително много препратки към LGBT обществото в книгата, заради ситуациите, които се получават, когато А се събуди в тяло на момиче и все още обича Рианън. Наистина историята, която разказва книгата е дълбока, а авторът е вкарал изключително много труд /или пък не/ за да успее да каже толкова много неща в една история. 4. Предсказуемост: Както вече казах, самият стил на писане не е от най-добрите и това ми позволи да предскажа някои много важни ключови моменти от книгата, които се случиха на по-късен етап. Това е и една от причините да не дам пълни пет звезди.

Тереза Терзиева 05/01/2017

Здравейте! Книгата изключително много ми допадна, но възнамерявате ли да преведете и втората ( и евентуално третата) част?

Егмонт 07/02/2017

Здравей, Тереза! Радваме се, че книгата ти е допаднала! За момента не планираме издаването на следващите части от поредицата, но обещаваме да споделим веднага, ако това се промени в бъдеще. Поздрави!

Матрин Стоянов 26/03/2018

Здравейте, след като преиздадохте първата книга променихте ли решението си за останалите части?

Егмонт 28/03/2018

Здравей Мартин, към момента не сме планирали издаването на останалите части. Следи социалните мрежи и сайта ни. Поздрави!

Добавяне на коментар:
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria) on