Вечната гръцка митология

25,00 лв.
Не е налично

Боговете са непредксазуеми и многолики. Някои от тях се страхуват от децата си и ги поглъщат. Други обичат изкуствата и веселието. Трети създават хоратa за… забавление на другите богове.

Кои са титаните? Кои са олимпийците? Кои са смъртните герои, постигнали безсмъртие? Тази книга съдържа историите на най-прочутите древногръцки богове - от изначалните божества, сътворили света, до завистливите богини, за които красотата е най-важното. Жестокости, безразсъдства, хитрости, лъжи, любов, коварства и справедливост - в гръцките митове има от всичко.

Изданието "Вечната гръцка митология" на НЕШЪНЪЛ ДЖЕОГРАФИК съдържа още: карта на древна гърция, сравнение между имената на основните богове в гръцката и римската митологии и богати илюстрации, които пресъздават историята на света от неговото създаване до легендарната троянска война.

 Автор
 Дона Джо Наполи
 Марка
 Нешънъл Джиографик
 Тип
 Образователни книги
 Възраст
 13+
 Корица
 Твърда
 Формат
 21 x 27
 Страници
 192 цветни
 ISBN/Баркод
 9789542708148

Боговете са непредксазуеми и многолики. Някои от тях се страхуват от децата си и ги поглъщат. Други обичат изкуствата и веселието. Трети създават хоратa за… забавление на другите богове.

Кои са титаните? Кои са олимпийците? Кои са смъртните герои, постигнали безсмъртие? Тази книга съдържа историите на най-прочутите древногръцки богове – от изначалните божества, сътворили света, до завистливите богини, за които красотата е най-важното. Жестокости, безразсъдства, хитрости, лъжи, любов, коварства и справедливост – в гръцките митове има от всичко.

Изданието „Вечната гръцка митология“ на НЕШЪНЪЛ ДЖИОГРАФИК съдържа още: карта на древна гърция, сравнение между имената на основните богове в гръцката и римската митологии и богати илюстрации, които пресъздават историята на света от неговото създаване до легендарната троянска война.

Вечната гръцка митология

СЪДЪРЖАНИЕ

Въведение

ГЕЯ
Майката Земя

УРАН
Бащата Небе

КРОНОС
Царят на титаните

ЗЕВС
Царят на боговете

ХЕСТИЯ
Богинята на домашното огнище

ПОСЕЙДОН
Богът на моретата

АТИНА
Богинята на мъдростта

ХАДЕС
Богът на подземния свят

ДЕМЕТРА
Богинята на земеделието

Вечната гръцка митология

АПОЛОН
Богът на музиката

АРТЕМИДА
Богинята на лова

ХЕРА
Богинята на брака

ХЕФЕСТ
Богът на ковашкото изкуство

АФРОДИТА
Богинята на любовта и красотата

ХЕРМЕС
Вестителят на боговете

АРЕС
Богът на войната

Вечната гръцка митология

ХЕЛИОС
Богът на Слънцето

СЕЛЕНА
Богинята на Луната

ДИОНИС
Богът на виното

ПЕРСЕЙ
Злочестият герой

ОРИОН
Ловецът

ХЕРАКЪЛ
Героят, постигнал безсмъртие

ЯЗОН
Мореплавателят

ТЕЗЕЙ
Царят на Атина

ЕЛЕНА
Пагубната красавица

Карта на Гърция
Хронология
Персонажи от митологията
Библиография
Показалец

Вечната гръцка митология

Вечната гръцка митология

Вечната гръцка митология

ВЪВЕДЕНИЕ

Често взимаме някои събития от всекидневието си за даденост. Изгрева на слънцето, пътя му по небосклона, залеза… Появата на звездите нощем. Посоката, в която текат реките. Преливащите от живот въздух, суша и вода. Това, че различните създания се хранят едно с друго: растенията биват поглъщани от животни, които на свой ред стават храна на други животни. Да не забравяме и моментите на катаклизми: изригване на вулкан, земетресение, цунами, ураган. Животът на Земята е сложен.

И най-ранните извори за човешката история свидетелстват, че хората са си давали сметка за сложността на света и се опитвали да я обяснят. Доколкото знаем, човекът е единственото създание, което непрекъснато си задава въпроси за естеството на съществуването. В различните общества те често са доста сходни, но даваните отговори и отношението на хората се отличават значително. Именно тези отговори определят ценностната система на дадено общество. За достигането до тях хората се облягат едновременно на своите чувства, интелект и опит. Чрез тях градим етиката, обичаите и приказките си.

В тази книга ще се запознаем с отговорите, които древните гърци дали на много от въпросите, които човечеството копнее да разбере. Ще се срещнем с боговете, богините, героите и чудовищата, които обичат и мразят и често са жертва на ревност или измама – благословени и прокълнати, с всички чувства, които радват и измъчват и простосмъртните. Четейки митовете, разбираме, че простите отговори от боговете не били достатъчни за древните гърци. Те явно искали боговете да се превърнат в тяхно отражение, за да им помогнат да вникнат по-добре в самите себе си.

Вечната гръцка митология

Вечната гръцка митология

Вечната гръцка митология

Огюн Гюнай Реджеб 30/12/2020

Кога се очаква нов тираж, че само това липсва от поредицата за митологиите, благодаря Ви предварително!

Егмонт България 26/01/2021

Здравейте, на този етап не се планира преиздаване на книгата, но обещаваме да споделим, ако това се промени в бъдеще.. Поздрави, екипът на издателство ЕГМОНТ.

Ина Костадинова Пандова 04/08/2021

Здравейте, аз също живо се интересувам от евентуално преиздаване. Много съм заинтригувана от цялата поредица и се надявам да имаме шанс да я съберем.

Ирен Г. Христова 29/10/2021

Здравейте! Няма ли шанс за нов тираж на книгата? Отдавна я издирваме и навсякъде казват няма да се преиздава.

Егмонт България 01/11/2021

Здравейте и много благодарим за интереса към това изключително издание. Предали сме към колегите ни от издателски отдел и очакваме ретираж, като при потвърждение, обезателно ще се завърнем с дата на издаване към вас. Поздрави, екипът на издателство ЕГМОНТ

Мария Л. Димова 11/12/2021

Здравейте! Има ли някаква вероятност да преиздадете книгата? Повече от година я издирваме.

Наталия Тавлинова 13/12/2021

Здравейте, никъде не я намирам, с много искам да я къпя, дано се преиздаде

Анна Н. Стоянова 30/04/2022

Здравейте,ще се издава ли отново книгата и кога може да я очакваме ,благодаря !

Егмонт България 10/05/2022

Здравейте, Към момента книгата не е включена в планове ни, но ще предадем интересът ви на издателския ни отдел. Следете ни тук и в социалните мрежи, където при новости ще се завърнем с информация. С пожелание за успешен ден, екипът на ЕГМОНТ

Мария Иванова Ставрева 28/02/2023

Преиздаване на Вечната гръцка и Вечната египетска митология планирате ли? Очакваме ????

Егмонт България 01/03/2023

Здравейте, честита Баба Марта! Благодарим ви за интереса към изданията, но към момента те не са част от издателските ни планове ни, но ще предадем интересът ви на издателския ни отдел. Поздрави, екипът на ЕГМОНТ

Ина Костадинова Пандова 19/11/2023

Здравейте, няма ли ни изненадате за Коледа с нови издания на Вечната гръцка и Вечната египетска митология? ????

Добавяне на коментар:
spacer