Франция

24,90 лв.
Не е налично

Всеки ден експертите на "Нешънъл Джиографик" пътуват по света, потапяйки се "зад кулисите" - в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя ФРАНЦИЯ, който включва: ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, обстоен преглед на Франция, който ще ви помогне да организирате посещението си според времето, с което разполагате, и специфичните ви интереси.

ИЗЖИВЯВАНЕ, неповторимо и с ваше участие, включително строителство на средновековен замък, производство на парфюм, пазаруване от битпазарите в Париж и живот в замък.

ПОДСКАЗАНО от фотографите, авторите, редакторите и изследователите на "Нешънъл Джиографик" за любими интересни места, събития, полезни съвети и други.

ПЕШЕХОДНИ И АВТООБИКОЛКИ, с карти с цветни обозначения и описания на забележителностите, сред които Латинският квартал в Париж, Пътят на виното в Елзас, замъците в долината на Лоара, Кот д’Ор в Бургундия, долината на Дордона и други.

ЕКСКУРЗИИ ПО МАЛКО ПОЗНАТИ МЕСТА, включващи алпийските водопади в Юра, пътуване с влак из Пиренеите и вечеря в пещерен ресторант.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ изброените във всяка глава списъци, които ви препращат към подробни описания на горещо препоръчвани от нас места и занимания. ПРЕВЪЗХОДНИ ЦВЕТНИ ФОТОГРАФИИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ, които улесняват избора и бързата ориентация и помагат да извлечете най-доброто от всяко посещавано място.

 Автор
 Розмари Бейли
 Марка
 Нешънъл Джиографик
 Тип
 Пътеводители
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 400 цветни
 ISBN/Баркод
 9789542713258

Всеки ден експертите на „Нешънъл Джиографик” пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя ФРАНЦИЯ, който включва:

  • ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, обстоен преглед на Франция, който ще ви помогне да организирате посещението си според времето, с което разполагате, и специфичните ви интереси.   
  • ИЗЖИВЯВАНЕ, неповторимо и с ваше участие, включително строителство на средновековен замък, производство на парфюм, пазаруване от битпазарите в Париж и живот в замък.    
  • ПОДСКАЗАНО от фотографите, авторите, редакторите и изследователите на „Нешънъл Джиографик” за любими интересни места, събития, полезни съвети и други.    
  • ПЕШЕХОДНИ И АВТООБИКОЛКИ, с карти с цветни обозначения и описания на забележителностите, сред които Латинският квартал в Париж, Пътят на виното в Елзас, замъците в долината на Лоара, Кот д’Ор в Бургундия, долината на Дордона и други.    
  • ЕКСКУРЗИИ ПО МАЛКО ПОЗНАТИ МЕСТА, включващи алпийските водопади в Юра, пътуване с влак из Пиренеите и вечеря в пещерен ресторант.    
  • НЕ ПРОПУСКАЙТЕ изброените във всяка глава списъци, които ви препращат към подробни описания на горещо препоръчвани от нас места и занимания.
  • ПРЕВЪЗХОДНИ ЦВЕТНИ ФОТОГРАФИИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ, които улесняват избора и бързата ориентация и помагат да извлечете най-доброто от всяко посещавано място.

Франция

Франция 

СЪДЪРЖАНИЕ:

Да пътуваш с отворени очи
Планиране на пътуването

История и култура
Франция днес
История на Франция
Храна и напитки по френски
Изкуство

Париж и Ил дьо Франс
Ил дьо ла Сите
Пешеходна обиколка из островите
Левият бряг
Животът в кафенето
Десният бряг
Обиколка из местата на изкуството, паркове и дворци
Обиколка из Маре
Ил дьо Франс

Северна Франция
Норд и Пикардия
Шампан
Елзас и Лотарингия
Пътуване с автомобил по Пътя на виното в Елзас
Храна и напитки – изобилни и вкусни

Нормандия и Бретан
Нормандия
Пътуване с автомобил из долината на Сена: от Руан до крайбрежието
Храна и напитки – стриди и др.
Бретан

Долината на Лоара
Храна и напитки – скъпоценностите на земята
Обиколка с кола край р. Ендър

Централна Франция и Алпите
Бургундия и Юра
Пътуване с автомобил из Кот д’Ор
Храна и напитки – наистина солидно ядене
Долината на Рона и Алпите
Централният масив
Пътуване с автомобил край клисурите на Тарн

Югозападна Франция
Аквитания и Атлантическото крайбрежие
Храна и напитки – трюфели и шкембе
Пътуване с кола през От-Медок
Дордона и Юг–Пиренеи
Пътуване с автомобил из кола на Дордона
Пиренеите
Южна Франция
Лазурният бряг
Храна и напитки – целуната от слънцето храна
Прованс
Лангедок–Русийон
Пътуване с автомобил по стъпките на катарите

Корсика

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Забавления
Разговорник
Помагало за меню

ПОКАЗАЛЕЦ

АВТОРИ НА ФОТОГРАФИИТЕ

Франция

Франция

Франция

ЗА АВТОРА И ФОТОГРАФА

Розмари Бейли се влюбва във Франция преди двадесет години, когато отсяда в стопанство за отглеждане на рози в Прованс. Оттогава тя пътува из цяла Франция и пише и редактира редица пътеводители за страната и районите в нея, сред които Лазурният бряг, Бургундия, долината на Лоара и Югозападна Франция. Автор е на много статии за пътешествия и три мемоара за пътувания, сред които „Любов и война в Пиренеите”. Уебстраницата на Розмари Бейли е www.rosemarybailey.com.

Фотографът Жил Мингасон, който е отраснал в Гренобъл, Франция, се премества в Париж, за да следва фотожурналистика. След това е изпратен в САЩ по назначение. Пътува из Латинска Америка, а по-късно се установява в Лос Анджелис. Негови снимки може да се видят в пътеводителите на National Geograpgic за Панама и Доминиканската република. Уебстраницата на Жил Мингасон е www.mingasson.com.

Франция

Франция

Франция

Франция

Франция

Франция

Франция

Франция

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: