2: Кръвобелязана

29,90 лв.

Всичко, което Бри искаше, беше да разкрие истината за смъртта на майка си. Така попадна в Ордена на легендородните – тайно общество, произлязло от рицарите на крал Артур, и разбра, че самата тя притежава потомствена сила. Сега Бри е нещо ново:

Медиум. Кръвознаеща. Потомка.

Древната война между демоните и Ордена достига до смъртоносен връх.

Ник, легендородното момче, в което Бри е влюбена, е отвлечен. Тя иска да го открие, но Регентите, които управляват Ордена, я спират. За тях тя е непозната с нечувана сила. Но като жива котва за заклинанието, което запазва легендородния цикъл, трябва да бъде защитена.

Когато става ясно, че Регентите правят всичко възможно да опазят войната в тайна, Бри и нейните приятели трябва да спасят Ник сами. Враговете са навсякъде, преследват ги, а силите на Бри стават непредсказуеми и опасни. Освен това я смущава и нарастващото влечение към Селуин – магът с демонска кръв.

За да има някаква надежда да спаси себе си и хората, които обича, Бри трябва да се научи да контролира силите, дарени от предците ѝ – защото тя е тяхното копие с изковано в болка острие и тяхната рана, превърната в оръжие.

Тази история ми даде всичко – невероятни герои, древни предания, тайни общества…
– Лий Бардуго

 Автор
 Трейси Деон
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Легендородни
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 145 x 210 мм
 Страници
 704
 ISBN/Баркод
9789542729853

За автора:

Трейси Деон е писателка и второ поколение запалена читателка. Израснала е в централна Северна Каролина, където поглъща фентъзи и южняшка храна с еднакъв апетит. След като защитава магистърска степен по комуникации, Трейси работи в театрална трупа, в производство на видеоигри, както и в образователната система. Когато не пише, участва като лектор в семинари за научна фантастика и фентъзи, чете любителски ръкописи, урежда срещи на кученцата и си отваря очите за всичко, подправено с джинджифил. Повече за нея вижте на tracydeonn.com.

* * * 

„Легендородни“ е първата книга от едноименна двулогия. С номинация за наградата Locus за най-добра книга за младежи (2021); за наградата Los Angeles Times Book в категорията „Литература за млади възрастни“ (2020); за наградата Goodreads Choice Award за фентъзи и научна фантастика за млади възрастни/YA (2020); за наградата Lodestar (2021). Носител на наградата Ignyte за най-добър YA роман (2021). Романът е изключително популярен в социалните мрежи.

* * * 

Кръвобелязана от Трейси Деон е втора книга от поредицата Легендородни. И двете заглавия от нея са номинирани за най-добро фентъзи и научна фантастика за младежи в наградите Goodreads Choice Awards, съответно за 2020 и 2022 г. и се превръщат в бестселър на The New York Times.

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: