Омразата, която сееш (Е-книга)

12,99 лв.
Не е налично

Шестнадесетгодишната Стар Картър се движи между два свята – бедния квартал, където живее, и богаташкото предградие, чието училище посещава. И крехкият баланс, съществуващ между тях, е разбит на парчета в мига, в който Стар става свидетел на престрелка, завършила с убийството на приятеля ѝ Калил. Калил е невъоръжен, а по него стреля полицай.

Убийството му се превръща в национална новина. Някои го наричат престъпник, дилър, гангстер. Други заливат улиците, скандирайки името му и призовавайки за справедливост. А Стар е под натиск от всички страни – полиция, наркодилъри, семейството ѝ, обществеността. Всички искат да знаят какво е станало през фаталната нощ. Единственият жив човек, който може да даде отговор на този въпрос, е Стар. А изборът, който момичето трябва да направи, между това какво да каже и какво да премълчи, може да ѝ коства не само приятелите, но и живота.

 Автор
 Анджи Томас
 Жанр
 Съвременна художествена литература
 Възраст
 13+
 Формат
 EPUB3
 Страници
 336
 ISBN/Баркод
 9789542727996

За автора:

Анджи Томас е родена, израснала и все още живее в Джаксън, Мисисипи, както подсказва и акцентът ѝ. Тя е бивш рапър от тийнейджърските си години, чието най-голямо постижение е статия за нея в списание Right-On с включена снимка. Анджи има бакалавърска степен по творческо писане от университета в Белхейвън и неофициална степен по хип-хоп. Все още умее да рапира, ако се наложи.

* * * 

„Омразата, която сееш“ е дебютният роман на Анджи Томас, който прекарва близо година в бестселър листата на „Ню Йорк Таймс“. Екранизиран в едноименен филм, носител на 22 награди и 38 номинации.

Романът е носител на наградата Odyssey (2018); наградата за дебют на името на Уилям К. Морис (2018); на немската награда за младежка литература, определяна от младежкото жури; наградата Lincoln (2019); наградите Goodreads Choice Awards в категории „Художествена литература за млади възрастни“ и за дебютен автор (2017).

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: