Елинор и Парк (Е-книга)

10,99 лв.
Не е налично

Елинор е новото момиче в града. Отношенията в семейството й са пълен хаос, дрехите - съчетани по безобразен начин, а косата - червена и непокорна. Тя не би могла да изпъкне повече, дори и да се старае.

Парк е момчето, което винаги сяда в края на автобуса. Черна тениска, слушалки в ушите, поглед, забит в книгата - той е убеден, че се е постарал достатъчно добре да е невидим. Но не и за Елинор. Никога за Елинор.

Бавно и постепенно, благодарение на дълги нощни разговори и нарастващ списък с музикални касетки, Елинор и Парк се влюбват. Така, както се влюбваш за първи път, когато си млад и чувстваш, че няма какво да губиш.

 Автор
 Рейнбоу Роуъл
 Тип
 Роман
 Възраст
 13+
 Формат
 EPUB
 Страници
 344
 ISBN/Баркод
 9789542714002

Двама необичайни герои, една невероятна любов.

Елинор е новото момиче в града. Отношенията в семейството й са пълен хаос, дрехите – съчетани по безобразен начин, а косата – червена и непокорна. Тя не би могла да изпъкне повече, дори и да се старае.

Парк е момчето, което винаги сяда в края на автобуса. Черна тениска, слушалки в ушите, поглед, забит в книгата – той е убеден, че се е постарал достатъчно добре да е невидим. Но не и за Елинор. Никога за Елинор.

Бавно и постепенно, благодарение на дълги нощни разговори и нарастващ списък с музикални касетки, Елинор и Парк се влюбват. Така, както се влюбваш за първи път, когато си млад и чувстваш, че няма какво да губиш.

Отзивите

Бестселър на New York Times и Amazon, романът „Елинор и Парк” е отличен с наградите Printz Honor (2014), YALSA Best Fiction for Young Adults (2014), Най-добра книга на Publishers Weekly (2013) и Goodreads Choice for Best Young Adult Fiction (2013). Предстои екранизация от DreamWorks.

„Този роман ми припомни не само какво е да си млад и влюбен в момиче, но и какво е да си млад и влюбен в книга.” Джон Грийн, писател

„Спираща дъха, безкрайно добра история за любов и аутсайдери.” Стефъни Пъркинс, писател

„Елинор и Парк” е роман, който прилича на многовкусовите бонбончета на Хари Потър – можеш да изпиташ различни емоции и вкусове, докато стигнеш до края – от тъга до смях, без ярост и любов. „Елинор и Парк” е като песен на Ед Шийрън – влюбваш се в нея още в началните акорди или просто като се заслушаш в текста. „Елинор и Парк” е всичко онова, което любовните YA романите искат да бъдат, но рядко са, затова тези които са добри са такова явление. Затрогващата история за червенокосата пълничка Елинор и корееца със зелени очи Парк е емоционална, тъжна, смешна, наивна, много истинска.” Зорница Аспарухова, лайфстайл редактор сп. JOY

„Книгата „Елинор и Парк” от Рейнбоу Роуъл (…) е като добра приятелка, която споделя с теб любовните си терзания и копнежи и те кара да си спомниш своите. Тя е всичко онова, което ти липсва в сивия натоварен ден и не защото ще го посипе с розов прашец, а просто защото ще те накара да се отпуснеш, да затаиш дъх и да се впуснеш в спомени и мечти (и да не я оставиш докато не затвориш и последната страница). Няма никакво значение дали си на 5, 15 или 45, значение има единствено дали си усещал пеперуди да трептят от стомаха до ума ти, все едно целият си изграден от тях. Ако не помниш това чувство сега е моментът да си го припомниш. Тази книга гъделичка спомените, така че докато прочетеш няколко страници вече си усетил отново първите трепети на любовта.” Милена Петкова, „Аз чета”

Авторът

Рейнбоу Роуъл е автор на Fangirl, „Елинор и Парк”, Landline и Attachments. Когато не пише, с удоволствие чете комикси и планира пътешествия. Писателката живее в Омаха, Небраска, със съпруга си и двамата си сина. Посетете я онлайн тук: rainbowrowell.com или се присъединете към последователите й в Twitter оттук: twitter.com/rainbowrowell

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: