Догодина в Хавана (Е-книга)

12,99 лв.
Не е налично

Време е да откриеш своята Куба…

Хавана, 1958 г. Деветнайсетгодишната Елиса Перес е дъщеря на богат собственик на плантации за захарна тръстика. Кубинското висше общество я  предпазва от нарастващите политически вълнения в страната – поне до мига, в който тя се впуска в пламенна авантюра с революционер.

Маями, 2017 г. Внучката на Елиса, писателката Марисол Ферера, е израснала с романтичните хавански истории на баба си, чието семейство е било принудено да напусне екзотичната страна по време на революцията. Последната молба на Елиса към Марисол е да разпръсне праха ѝ над родната кубинска земя.

Още с пристигането си в Хавана Марисол е завладяна от контраста между тропическата красота на града и опасния политически климат в него. Отдавна потулени семейни истории започват да излизат наяве, докато Марисол е привлечена от мъж, чиито тайни ще променят живота ѝ.

***

„Помитаща любовна история и разказ за смелостта, фамилното и националното наследство, които се предават от поколение на поколение.“ – Entertainment Weekly

„Блестящ роман за пътешествията – в изгнание, в историята, във въпросите за дома и идентичността. Едно завладяващо четиво.“ – Дейвид Еберсхоф, автор на „Момичето от Дания“

 Автор
Шанел Клийтън
 Марка
 Анишър
 Жанр
 Съвременна художествена литература
 Формат
 EPUB3
 Страници
 320 черно-бели
 ISBN/Баркод
9789542722229

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:

Шанел Клийтън е американска авторка от кубински произход, израснала с истории за изгнаничеството на семейството ѝ след Кубинската революция. Интересува се от история и политика, завършва като бакалавър Американския университет в Лондон в специалността международни отношения. Има магистърска диплома по международна политика от London School of Economics & Political Science. Шанел има и юридическа диплома. Обича да пътува, живяла е на Карибите, в Европа и в Азия.

http://www.chanelcleeton.com/