Много хубав живот

14,90 лв.
Не е налично

Когато Дж. К. Роулинг е поканена да изнесе реч пред абсолвентите на Харвардския университет, тя решава да им сподели възгледите си по две близки до сърцето ù теми – ползите от неуспеха и голямото значение на въображението. „Да имаш смелостта да се провалиш – казва тя, – е от жизненоважно значение за пълноценния живот, също както всяка възприета мярка за успех. Да се поставиш се на мястото на другия – особено на мястото на някого по-малко успял от нас – е незаменимо човешко качество, което трябва да бъде развито на всяка цена.“

Историите, които Роулинг споделя, и предизвикателните въпроси, които задава на младите дипломанти, вдъхновяват безброй други хора да преосмислят какво означава да живееш „хубав живот“. Темите за неуспеха, трудностите, въображението и вдъхновението правят посланието на тази книга актуално и днес, девет години, след като е изказано. Предизвиквайки себе си да поемем риск, вероятно да се провалим, но и да овладеем силата на своето въображение, ние ще започнем да живеем не толкова предпазливо и ще станем по-отворени към възможностите, които животът ни предоставя.

 Автор
 Дж. К. Роулинг
 Корица
 Твърда
 Формат
 14 x 20
 Страници
 80 
 ISBN/Баркод
9789542720911
Милена Николаева Вълчанова 25/12/2017

Огромно разочарование! Целия текст,който представлява в най-добрия случай увод към книга може да бъде поместен на 3 страници!!!Издателите са подходили печалбарски и за 15 лв получавате по 1до 2 изречения на разгъвка от 2 страници,евтините черно-червени илюстрации не са правени от художник,според мен(аз съм художник-график-илюстратор).Те представляват евтини компютърни графики,най-вероятно произведени(не са нарисувани) от някой служител от издателството.Има празни страници,които създават дебелина на книгата,има страница,на която пише"благоразумие" ,страница с черна решетка,страница само със стълба ,страница,на която пише "ПРИЩЯВКА"и още много такива недоразумения,които оставят у мен горчив вкус и се чувствам излъгана.Ако книгата струваше не 15,а 2лв,пак щях да се чувствам излъгана,защото в нея няма достатъчен смисъл и послание,за да бъде самостоятелно литературно произведение!!Както вече казах,това става само за увод към книга!Издателите знаят това много добре,затова я продават грижливо запечатана,защото ако я разгледате в магазина,няма да я купите НИКОГА!

Добавяне на коментар: