2: Чуждо влияние

8,90 лв.
Не е налично

Дарбата (или проклятието) на Вий - да се приплъзва в съзнанието на другите и да вижда през техните очи - беше под контрол, след като, без да иска, стана свидетел на ужасната смърт на нейна съученичка преди шест месеца. Но тъкмо когато се е успокоила, Вий преживява нещо странно. Губейки съзнание, се озовава на изоставено място, на ръба на скала, взирайки се към безжизненото тяло на момчето, което се бе възползвало от нея миналата година. Явно не само тя има дарбата да се приплъзва. И другият е тук, за да отмъсти.

 Автор
 Джил Хатауей
 Тип
 Криминални романи и мистерии
 Поредица
 Чужди очи
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 224 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542709602
Поредица ЧУЖДИ ОЧИ във Facebook

Нямам избор.
Трябва да разбера какво се случва.
Невежеството вече не върши работа.
С разтуптяно сърце разпервам пръсти върху ръкавицата и я поглаждам леко. Усещането на кожата ми напомня за седалките в мустанга на Скоч. Прилошава ми. Съзнанието ми бавно се замъглява и клепачите ми се затварят..
 

Преди шест месеца Вий Бел стана неволен свидетел на ужасяващо убийство и едва не се превърна в следващата жертва, опитвайки се да разкрие извършителя. Оттогава дарбата й (или проклятието) да се приплъзва в съзнанието на околните и да вижда през техните очи e под контрол. Нещата започват да се нормализират за Вий, а по всичко личи, че и връзката й с най-добрия й приятел Ролинс е на път да се  задълбочи... Докато спокойствието й не е нарушено от необяснима случка. Момичето губи съзнание и се събужда на ръба на скала в отдалечена местност, взирайки се в безжизненото тяло на познато момче. Първата й реакция е да сподели с Ролинс, но напоследък той сякаш проявява по-голям интерес към колежката си Анна, отколкото към Вий. А дали да не разкрие тайната на отдавна изчезналата си леля, която внезапно се появява от нищото?

Потъвайки в колебания и съмнения, животът на Вий се превръща в пълна каша – тя продължава да се озовава във все по-странни ситуации, без спомен как е попаднала в тях. В едно обаче е сигурна – още някой притежава способността да се приплъзва в чуждите умове. И този някой я използва, за да отмъсти... но ще постигне ли успех?

***

Авторът

Джил Хатауей признава, че първоначално няма намерение да продължи историята на Вий Бел, но отзивите, получени от читатели и критика, я убеждават да промени мнението си. Родена в Айова, тя завършва английска литература в местния държавен университет. Понастоящем живее в окръг Де Мойн със съпруга и двете си дъщери и преподава в гимназия и университет. Сред любимите й занимания са гледането на телевизионния сериал „Вероника Марс” и слушането на музика. Повече информация за нея ще откриете в сайта jillhathaway.com и в личния й блог jillscribbles.blogspot.com.

* * *

Отзиви

„Чуждо влияние” се появява на книжния пазар в САЩ на 26 март, а 3 седмици по-късно българските читатели също имат възможност да го държат в ръце. Правата за романа са продадени в 11 държави, а критиката единодушно го определя за "пленяващ паранормален трилър". Според „Киркус Ревю” той ще се превърне в любимото четиво на феновете на мистерията. В „Буклист” отбелязват, че почитателите на първата книга ще са доволни от продължението на историята на Вий. А останалите ще искат да започнат с първата книга, за да се насладят максимално на пътешествието, отвело героинята на Джил Хатауей до събитията в „Чуждо влияние”.

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: