Южна Африка

24,90 лв.
Не е налично

Има страни, за които наистина се знае много малко. Или почти нищо. Пътеводителят на Нешънъл Джеографик "Южна Африка" се е заел с нелеката задача да разкаже на хората по света, а вече и в България, за тази далечна, необикновена и изпълнена с противоречия държава, която уверено е поела по своя нов път.

 Автори
 Робърта Коци и Ричард Уитикър
 Марка
 Нешънъл Джиографик
 Тип
 Пътеводители
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 320 цветни
 ISBN/Баркод
 9789542704652

Има страни, за които наистина се знае много малко. Или почти нищо. Пътеводителят на Нешънъл Джиографик „Южна Африка” се е заел с нелеката задача да разкаже на хората по света, включително и в България, за тази далечна, необикновена и изпълнена с противоречия държава, която уверено е поела по своя нов път. Със своите 320 страници, изключителни фотографии, цветни карти и интригуващи рубрики, „Южна Африка” е задължително четиво за всеки, решил да предприеме необикновеното и екзотично пътуване до страната, превръщаща се бързо в една от най-атрактивните световни туристически дестинации.

Авторите Робърта Коци и Ричард Уитикър са родени и израсли в Южна Африка и макар да имат образование в областта на философията и историята, или именно заради това, от известно време успешно се занимават предимно с писане. Определят себе си като „професионални пътешественици”, а опитът им в пътуванията из целия свят и безкрайната им любов и интерес към родната страна ги правят изключително подходящи за създаването на настоящия пътеводител.

Резултатът е издание от висока класа, в което сякаш не е пропуснато нищо от необикновената история, култура, природа и обичаи на южноафриканската държава. Наред с традиционната и задължителна туристическа информация – къде, как, кога и защо да посетите, пътеводителят „Южна Африка” ще ви изненада и с отговорите на още незадавани любопитни въпроси като:

• Кой направи първото вино в Африка?
• Защо южноафриканците са луди по спорта?
• Колко бързо тичат слоновете?
• Коя е „голямата петорка”?
• Безлюдна ли е пустинята Калахари?
• Вкусни ли са пържените гъсеници?
• Кой е най-прочутият затворник в света?
• Къде все още има потънали съкровища?
• Как да си направите браай купон на плажа?
• Какво разказват зулуските мънистени украшения?
• Може ли да яздиш щраус?

И още много вълнуващи подробности за една древна страна, която помни и се учи от своето минало и твърдо вярва в по-доброто си бъдеще.

Южна АфрикаЮжна Африка

Южна АфрикаЮжна Африка

СЪДЪРЖАНИЕ:

ДА ПЪТУВАШ С ОТВОРЕНИ ОЧИ
ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО

История и култура
Южна Африка днес
История на Южна Африка
Храна и напитки
Природни забележителности
Акцент: Светът на животните
Литература и изкуство

Кейптаун и полуостровът
Кейптаун
Полуостровът

Западен бряг
Дарлинг и винарският му район
По Западния бряг

Западен Кейп
Кейп Уайнлeндс
Удсхоорн и околностите
Пътят на градините

Източен Кейп
Порт Елизабет
В Кару
Ийст Лондон и околностите
Дивият бряг

Дърбан и Ква-Зулу-Натал
Дърбан
В околностите на Дърбан
Същинска Африка

Национален парк „Крюгер” и Мпумаланга
Национален парк „Крюгер“
Отвъд „Крюгер“

Йоханесбург и централна Южна Африка
Йоханесбург
Совето
Претория
Люлка на човечеството
Из централна Южна Африка

Северен Кейп
Кимбърли
Калахари
Намаквyленд

Полезна информация
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Забавления
Спорт

ПОКАЗАЛЕЦ
АВТОРИ НА ФОТОГРАФИИТЕ

Южна АфрикаЮжна Африка

Южна АфрикаЮжна Африка

Южна АфрикаЮжна Африка

ЗА СЪТРУДНИЦИТЕ:

Робърта Коци е родена и израства в Йоханесбург. Тя е писател, редактор и смел пътешественик, който страстно изучава Южна Африка с всичките й невероятни забележителности.

Ричард Уитикър е роден и получава образованието си в Южна Африка, следва в Университета на Витватерсранд в Йоханесбург и прави магистратури по класическа филология, история и археология в университетите на Оксфорд и Сейнт Андрюс. След дългогодишна работа като преподавател в университетите в Дърбан и Кейптаун, той се отдава на писане. Пътувал е надлъж и шир из Европа и южната част на Африка.

Фотографката Саманта Рейндърс (www.samreinders.com) не знае със сигурност кога всъщност започва кариерата й на фотограф, но смята, че тя е палитра от изживявания, като пътувания по прашните пътища из южната част на Африка, на предната седалка в любимия „Ленд Ровър“ на баща й, изследователски експедиции из загадъчните хълмове на Апалачите или репортажи от „Овалния кабинет“, плътно притисната между колеги фотографи. Избраната от нея професия я отвежда в различни посоки със задачи, като преследване на пингвини, полет с „ Air Force One“, плуване сред акули или среща с интересни и толкова различни хора – бизнесмени и бездомници, възрастни дами на благотворителна продажба на домашни сладки, или масов убиец зад решетките.

Рейндърс има магистърска степен по „Визуални комуникации“ от Университета в Охайо. Нейни работи са публикувани в U.S. News & World Report, Time, The New York Times, L’Exress, Der Spiegel, Park Avenue, The Chicago Tribune и The London Financial Times.

През 2005 г. се връща обратно в родната Южна Африка с нейните прашни пътища, които сякаш изпълват душата й. Установила се е в Кейптаун, но не спира да търси интригуващи истории в страната и чужбина.

Южна АфрикаЮжна Африка

Южна АфрикаЮжна Африка

Южна АфрикаЮжна Африка

Пътешественик 04/04/2024

Здравейте, очакват ли се нови тиражи на изчерпаните издания, а също и добавянето на нови заглавия към поредицата?

Добавяне на коментар:
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria) on