4: Ерата на динозаврите: Страховити гущери

8,99 лв.

Любопитен ли си да узнаеш кога са се появили динозаврите на Земята и защо са изчезнали? Открий интересни факти и отговори на много въпроси за произхода на заобикалящия ни свят с книгите от поредицата на Дисни Науката в комикси.

Четвъртата книга – ЕРАТА НА ДИНОЗАВРИТЕ: СТРАХОВИТИ ГУЩЕРИ – ще ти разкаже за произхода на тези древни и могъщи същества, живели преди милиони години. Ще узнаеш как се е подредил континенталният пъзел и какво се случва след изчезването на голяма част от формите на живот на планетата. Очакват те и забавни комикс приключения с Бони и нейните приятели играчките! Присъедини се към тях и узнай какво ще срещнат в библиотеката на изчезналите динозаври!

Поредицата на Дисни Науката в комикси е посветена на различни теми, свързани с науката. Изданията запознават с любопитни факти за света около нас по интересен и достъпен начин и са предназначени за деца на възраст над 8 години.

 Марка
 Дисни
 Тип
 Образователни книги
 Поредица
 Науката в комикси
 Възраст
 8+
 Корица
 Мека
 Формат
 17 x 23
 Страници
 64 цветни
 ISBN/Баркод
9789542727224

НАУКАТА В КОМИКСИ е поредица от комиксови издания, предназначена за деца на възраст от 8 до 12 години и целяща да им предаде основни научни познания и любопитни факти по интересен и достъпен начин.

Първите три комикса са обединени в темата „Галактики и планети“, а следващите три – в темата „Ерата на динозаврите“.

* * * 

Любопитен ли си да узнаеш как се е зародила Вселената и кога се е образувала Земята? Кога са се появили динозаврите на Земята и защо са изчезнали? Открий интересни факти и отговори на много въпроси за произхода на заобикалящия ни свят с книгите от поредицата на „Дисни“ НАУКАТА В КОМИКСИ.

В първите три части, посветени на „Галактики и планети“, твои верни спътници ще бъдат Хиро и неговите приятели от Героичната шесторка (Big Hero 6). Заедно предстои да се изправите срещу непознати сили! В частите, посветени на „Ерата на динозаврите“, ще се присъединиш към комикс приключенията на Бони и нейните приятели играчките (Toy Story). Предстоят ви вълнуващи срещи в библиотеката на изчезналите динозаври!

* * * 

comixbg.blogspot.com

„Комиксите във всяка книга отново са разделени на четири части (бел. както в първите три комикса по темата „Галактики и планети“), между които има по четири страници научно-популярна част, илюстрована от Марко Колети и Летиция Алджери, и снимки на фосили, скелети на динозаври… Сценарист на комикса е Джакопо Оливиери. Списъкът на художниците, работили по комикса този път е доста дълъг… Вероятно това е така защото в комикса е пълно с художествени възстановки на различните видове динозаври, които са правени на база последните открития и предположения на учените как точно са изглеждали те… В заключение мога да кажа само едно - това са страхотни книги за динозаври и това е напълно достатъчно основание да ги притежавате.“

прочетете цялото ревю

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: