3: Галактики и планети: Завладяването на космоса

8,99 лв.

Любопитен ли си да узнаеш как се е зародила Вселената и кога се е образувала Земята? Открий интересни факти и отговори на много въпроси за произхода на заобикалящия ни свят с книгите от поредицата на Дисни Науката в комикси.

Третата книга – ГАЛАКТИКИ И ПЛАНЕТИ: ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА КОСМОСА – ще ти разкаже за първите ракети, успели да надвият земното притегляне. Ще узнаеш за първите спътници, благодарение на които можем да общуваме от всяка точка на света, и как първите смели астронавти стъпват на Луната. Очакват те и забавни комикс приключения с Героичната шесторка! Хиро и неговите приятели се изправят срещу непознати врагове и сили. Присъедини се към тях и узнай какво ще се случи!

Поредицата на Дисни Науката в комикси е посветена на различни теми, свързани с науката. Изданията запознават с любопитни факти за света около нас по интересен и достъпен начин и са предназначени за деца на възраст над 8 години.

 Марка
 Дисни
 Тип
 Образователни книги
 Поредица
 Науката в комикси
 Възраст
 8+
 Корица
 Мека
 Формат
 17 x 23
 Страници
 64 цветни
 ISBN/Баркод
9789542727262

НАУКАТА В КОМИКСИ е поредица от комиксови издания, предназначена за деца на възраст от 8 до 12 години и целяща да им предаде основни научни познания и любопитни факти по интересен и достъпен начин.

Първите три комикса са обединени в темата „Галактики и планети“, а следващите три – в темата „Ерата на динозаврите“.

* * * 

Любопитен ли си да узнаеш как се е зародила Вселената и кога се е образувала Земята? Кога са се появили динозаврите на Земята и защо са изчезнали? Открий интересни факти и отговори на много въпроси за произхода на заобикалящия ни свят с книгите от поредицата на „Дисни“ НАУКАТА В КОМИКСИ.

В първите три части, посветени на „Галактики и планети“, твои верни спътници ще бъдат Хиро и неговите приятели от Героичната шесторка (Big Hero 6). Заедно предстои да се изправите срещу непознати сили! В частите, посветени на „Ерата на динозаврите“, ще се присъединиш към комикс приключенията на Бони и нейните приятели играчките (Toy Story). Предстоят ви вълнуващи срещи в библиотеката на изчезналите динозаври!

* * * 

comixbg.blogspot.com

„Текстовете са написани на разбираем за децата език, като заслугата за това е на Андреа Вико, който е един от най-популярните автори на картинни научно-популярни книги в Италия… Самият комикс е написан от Теа Орси, която е една от най-добрите сценаристки на „Дисни“ през последните години. В историята хармонично са вплетени много научни факти и има препратки към съответните страници от научната част… Книгите са идеалният начин да се запознаят децата с астрономията и астрофизиката по забавен начин, а самият комикс би допаднал и на всички, които харесват историите на „Дисни“.

прочетете цялото ревю

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: