Трала-Ла

59,00 лв.

Настоящият том съдържа комиксите на Карл Баркс от периода 1953-1954 година. В „Трала-Ла“, историята, дала заглавието на сборника, чичо Скрудж се оказва тъй потиснат от ежедневието, че изпада в нервна криза. За да спаси здравето си, патокът решава да открие легендарна долина в Хималаите, където парите нямат никаква стойност. В друг комикс МакДък, Доналд, Хюи, Дюи и Луи попадат на подводен град, който се оказва изчезналата Атлантида. В следващо приключение героите се натъкват на остров Менехуне, където опознават старите хавайски легенди. А между екзотичните пътувания животът в Дъкбург тече със собствен ритъм. Скрудж иска да построи фабрика за портфейли, Доналд се захваща да усъвършенства прахосмукачката, а малките му племенници купуват камила. И това е само началото на невероятните случки, които изпълват ежедневието на патоците.

ДЪКБУРГ е колекция от любими класически комикси, написани и нарисувани от Карл Баркс между 1943 и 1972 г. Истинско съкровище за феновете!

 Автор
 Карл Баркс
 Марка
 Мики Маус и Доналд Дък
 Тип
 Комиксови книги
 Поредица
 Дъкбург
 Корица
 Твърда
 Формат
 170 х 260 мм
 Страници
 240 цветни
 ISBN/Баркод
 9789542729815

КОЙ Е КАРЛ БАРКС?

„Като вероятно всяко друго хлапе през 90-те години в България, и аз също отраснах с първите „Дисни“ комикси на „Егмонт“ и сериала „Патешки истории“ по БНТ. Тогава все още не знаех на кого дължим толкова много герои и приключения. Не съм си задавал въпроса от къде се е появил находчивият милиардер с приключенски дух чичо Скрудж. Кой е измислил вечно кроящите планове за следващ удар членове на бандата Бийгъл. Или плод на чие въображение е коварната вещица Маджика Де Спел. И изобщо кой е измислил знаменития Дъкбург и го е населил с колоритни персонажи като късметлията Гладстоун Джендър и щурия изобретател Хари Хлопдъск. За мен този чуден свят беше едновременно нов и необятен, но и го чувствах като даденост, която сякаш винаги е съществувала, като неделима част от културата на детството, подобно на приказките на Братя Грим и Шарл Перо. Днес знам, че зад всички тези персонажи стои класикът на комиксите Карл Баркс, чието влияние и принос за деветото изкуство са неизмерими. Творчеството на Баркс и до днес е вдъхновение за мнозина и еталон за рисунка и сценарии. Именно Крал Баркс полага основите на съвременния „Дисни“ комикс, разширява родословното дърво и обкръжението на Доналд Дък и пленява поколения читатели. И беше крайно време да можем да четем комиксите му и на български език!“ – Ненко Генов, КНИЖНИ КРИЛЕ

Carl Barks, Photo credit © Disney 2022

В началото на 90-те години по будките за вестници се появи списание „Мики Маус“, а по телевизията даваха „Часът на Уолт Дисни“ и всички деца бяхме запленени от тях. На мен лично историите за патоците от Дъкбург ми бяха по-интересни от останалите комикси, а „Патешки истории“ и до днес е един от любимите ми анимационни сериал. Кой да знае тогава, че зад всичко това стои геният на Карл Баркс...

Карл Баркс е създателят на Дъкбург, Скрудж Макдък, бандата Бийгъл, Маджика де Спел, Хари Хлопдъск (Жиро Конструиро) и още много любими персонажи.

За мен лично основното, с което историите на Баркс се отличават от останалите „Дисни“ истории, е размаха на въображението, с което са написани и нарисувани – успяват веднага да те потопят в атмосферата на поредното приключение и да те накарат да не спираш да четеш,  докато не стигнеш края. Разказваческите му умения са феноменални и вдъхновение от неговите истории са черпили хора като Стивън Спилбърг, Джордж Лукас и Осаму Тедзука. Историите и героите, създадени от Баркс оформят това, което днес познаваме като „Дисни“ комикси.– Григор Петров, КОМИКСИТЕ В БЪЛГАРИЯ (ComixBG)

Пламен Иванов Георгиев 21/02/2023

Благодаря ви, Егмонт! Чакам този брой, откакто прочетох последната страница на брой 1. Дано да ни радвате с още издания и занапред!

Даниел Вергилов Кавалов 27/02/2023

Очаквам с нетърпение да пристигне. Също и за на пред нови броеве.

Фен Фен Фен 16/04/2023

Благодаря много за идеята да пуснете тази серия! С нея обаче посягате към луксозния сегмент. Замисляли ли сте се за някакъв по-компромисен вариант? Нещо от типа на немските Das Lustige Taschenbuch? В Германия ги издават с десетилетия вече, има хиляди бройки, и си струва човек да научи немски само заради това. Мисля, че форматът на добрия стар Макрокомикс е най-добрия възможен.

Егмонт България 18/04/2023

Здравейте, благодарим ви за обратната връзка и препоръката. Ще я предадем на издателския ни отдел. С най-добри пожелания, екипът на ЕГМОНТ

Цветан Недялков 11/05/2023

Има още доста части от поредицата , дано наистина да я продължите . Поздрави

Александър Иска Още 01/06/2023

Хайде, отдавна стана време за третия брой, сума народ го чакаме с нетърпение!

Егмонт България 06/06/2023

Здравейте, благодарим ви за интереса към изданията. Предаваме препоръката ви на издателския ни отдел. Усмихнат ден! екипът на ЕГМОНТ

Добавяне на коментар: