Флоренция и Тоскана

24,90 лв.
Не е налично

Всеки ден експертите на „Нешънъл Джиографик” пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя ФЛОРЕНЦИЯ И ТОСКАНА!

 Автор
 Тим Джепсън
 Марка
 Нешънъл Джиографик
 Тип
 Пътеводители
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 336 цветни
 ISBN/Баркод
 9789542715078

Всеки ден експертите на „Нешънъл Джиографик” пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя ФЛОРЕНЦИЯ И ТОСКАНА, който съдържа:

  • ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, задълбочен встъпителен очерк за Флоренция и Тоскана, който ще ви помогне да организирате посещението си според вашето време и интереси.
  • ИЗЖИВЯВАНЕ, неповторимо и с личното ви участие: курсове по готварство и изобразително изкуство; разходка по стъпките на Данте; земеделска работа в тосканска ферма и съжителство с кореняци флорентинци.
  • ПОДСКАЗАНО, споделени идеи на фотографите, авторите и изследователите на Нешънъл Джиографик, както и на местни експерти за популярни места и заведения, практически съвети и много други.
  • ПЕШЕХОДНИ И АВТОМАРШРУТИ с карти с цветни обозначения и описания на забележителностите, сред които разходка от базиликата Сантисима Анунциата до църквата „Санта Тринита“ във Флоренция, обиколка на площад Кампо в Сиена, както и пътешествие из винарския район Кианти и долината Казентино.
  • МАЛКО ПОЗНАТИ МЕСТА, сред които находищата на трюфели в Тоскана, йога обител във фермерска къща от ІV в. и маршрут, очертан от творбите на ренесансовия майстор Пиеро дела Франческа.
  • НЕ ПРОПУСКАЙТЕ списък във всяка глава, който препраща към подробни описания на горещо препоръчвани от нас забележителности и събития.
  • ВЕЛИКОЛЕПНИ ЦВЕТНИ СНИМКИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ за всички забележителности, улесняващи избора и бързата ориентация.

Флоренция и Тоскана

Флоренция и Тоскана

СЪДЪРЖАНИЕ:

ПЪТУВАЙТЕ С ОТВОРЕНИ ОЧИ
ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО

История и култура
Флоренция и Тоскана днес
Акцент: Храна и напитки
История на Флоренция и Тоскана
Изкуство

ФЛОРЕНЦИЯ

Пиаца дел Дуомо
Въведение и карта
Акцент: Куполът
Разходка от „Сантисима Анунциата“ до „Санта Трùнита“
Акцент: Данте Алигиери

Източната част на Флоренция
Въведение и карта
Разходка от Пиаца дела Синьория до Сант'Амброджо

Северната част на Флоренция
Въведение и карта
Акцент: Изкуството на фреските

Западната част на Флоренция
Въведение и карта
Акцент: Наводненията

Олтрарно
Въведение и карта
Разходка из Олтрарно до базиликата „Сан Миниато ал Монте“

ТОСКАНА

Сиена
Въведение и карта
Акцент: Палио
Обиколка около Кампо

Северна Тоскана
Въведение и карта
С кола из Кианти
Акцент: Вили и паркове
Акцент: Спасяването на Наклонената кула

Южна Тоскана
Въведение и карта
Акцент: Тосканските вина: Благородна старост
С кола из Казентино

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Развлечения и други занимания

ПОКАЗАЛЕЦ
АВТОРИ НА ФОТОГРАФИИТЕ

Флоренция и Тоскана

Флоренция и Тоскана

ЗА АВТОРА И ФОТОГРАФА

Тим Джепсън е страстен и предан почитател на Италия и най-вече на Флоренция и Тоскана. След завършване на Оксфордския университет той пребивава дълго време в страната, опознавайки както град Флоренция, така и цялата област Тоскана. Едно цяло идилично лято прекарва под сенките на лозници в къща край малкото тосканско градче Монталчúно. Автор е на 15 книги за Италия, сред които и няколко за Тоскана, представена от различен ъгъл. Към тях се добавят и много статии за Daily Telegraph, Vogue, Condé Nast Traveller, както и други публикации. Джепсън е автор на следните пътеводители на National Geographic: Италия; Неапол и Южна Италия; Пиемонт и Северозападна Италия; Сицилия. Той е експерт на National Geographic Expeditions за Италия.

Макар да живее в Лондон, Джепсън продължава редовно да посещава Тоскана, а като запален планинар и ентусиазиран любител на всякакви занимания на открито има специален интерес към несравнимата природа на този регион. Но освен тях е открил и някои по-кротки удоволствия във Флоренция и Тоскана – храната, виното, изкуството и културата. Той работи също за италианските програми на ВВС, както и за комерсиалната телевизия.

Роден и израснал в Барселона, Испания, Тино Сориано поделя времето си между фотожурналистиката и снимки по време на различни пътешествия. Удостояван е с първа награда от World Press Photo Foundation, както и с награди на ЮНЕСКО, Fujifilm и Fotopres.

Освен в Италия от 1988 г. насам той е снимал още в Испания (Каталуния, Андалусия, Галиция), Франция, Португалия, Шотландия и Южна Африка по поръчка на National Geographic Magazine. Негови работи са публикувани също в Geo, Merian, Der Spiegel, Paris Match, La Vanguardia и El Pais.

Сориано е автор на книгите El Futuro Existe (историята на болни от рак деца), Travel Photography, Beats From a Hospital и Dalí, 1904–2004. От пътеводителите на National Geographic е снимал за Португалия, Сицилия и Мадрид.

Флоренция и Тоскана

Флоренция и Тоскана

Флоренция и Тоскана

Флоренция и Тоскана

Флоренция и Тоскана

Флоренция и Тоскана

Флоренция и Тоскана

Флоренция и Тоскана

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: