Песен за Ахил (Е-книга)

17,99 лв.
Не е налично

НИЕ СМЕ САМО ХОРА,
МИМОЛЕТНО ПРИПЛАМВАНЕ
НА ФАКЛАТА. ТЕЗИ, КОИТО
ЩЕ ДОЙДАТ СЛЕД НАС, ЩЕ НИ
ВЪЗВИСЯТ ИЛИ ПРИНИЗЯТ,
КАКТО ИМ Е УГОДНО.

От векове се пеят песни за Ахил, но никоя не може да се сравни с тази. Дълбоко въздействаща и изумително оригинална, тя предлага нов прочит на Троянския цикъл. Оплела в себе си безгранично въображение, опустошителна любовна история и разказ за титаничния сблъсък на богове и царе, историята на сина Пелеев, изпята от обичния му другар Патрокъл, поставя всевечните въпроси за цената на мира и вечната слава, безсмъртието и копнежите на човешкото сърце.

***

„Обожавам я.“ – Дж. К. Роулинг

„Динамична, автентична книга, която си заслужава… Великолепно постижение.“ – USA Today

„Подчертано романтична и изненадващо напрегната история… Вдъхва живот на мрачни фигури от миналото и ни кара да се замислим за съвременния дебат за гей браковете.“ – Time Мagazine

„Една от най-добрите съвременни романизации на Омировата „Илиада“… Милър добавя нов съспенс към историята с иначе предизвестен край.“ – Wall Street Journal

„Силна, страстна и красиво написана книга.“ – Boston Globe

 Автор
 Маделин Милър
 Импринт
 Анишър
 Корица
 Мека
 Формат
 EPUB3
 Страници
 384
 ISBN/Баркод
 9789542719830
Склад: Изчерпано

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:

Маделин Милър е родена в Бостън и е отраснала в Ню Йорк и Филаделфия. Следва в Университета „Браун“, където получава бакалавърска степен и магистърска степен по класически езици и литература. През последните петнайсет години преподава латински, гръцки и Шекспирово творчество.

„Песента на Ахил“ е нейният първи роман, с който през 2012 година печели най-престижната литературна награда за жени писатели „Ориндж“, преведен е на двайсет и пет езика и става бестселър автор на „Ню Йорк Таймс“.

Текстове на Милър са поместени в множество издания, сред които „Гардиън“ и „Уолстрийт джърнъл“. Понастоящем Маделин живее във Филаделфия, Пенсилвания.