1: Тез бурни чувства

19,90 лв.

1926-a година.

Шанхай тъне в разврат и кръв, пропита по улиците на града. Две банди воюват за надмощие и предизвикват хаос. В центъра му е 18-годишната Жулиет Кай, която заема мястото си като наследница на Аления клан – престъпна мрежа, за която нарушаването на закона е ежедневие. Единствените им съперници за властта са Белите цветя - заклетите им до живот врагове.

Техният лидер е Рома Монтагов, първата любов на Жулиет. Предателството му обаче превръща обичта ѝ в омраза.  

Докато бандите продължават да враждуват, шепот пълзи из улиците на Шанхай. Думи, казани на един дъх, за чудовище, скрито в сенките. За лудост, разпространяваща се като зараза, и смърт, дебнеща зад всеки ъгъл.

Жулиет и Рома трябва да се съюзят срещу опасността, надвиснала над града. Не го ли направят… ще загубят всичко, за което са воювали.

 Автор
Клоуи Гонг
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
Тез бурни чувства
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 496 черно-бели
 ISBN/Баркод
9789542727033

За автора:

Клоуи Гонг е студентка в Пенсилванския университет, където изучава специалностите „Английски език“ и „Международни отношения“. Прекарва свободното си време в дома си в Нова Зеландия или на гости на многобройните си роднини в Шанхай. Твърдят, че можете да предизвикате внезапната ѝ поява в огледалото, ако застанете пред него и прошепнете три пъти думите: „Ромео и Жулиета“ е една от най-хубавите пиеси на Шекспир и не заслужава непрекъснатата критика, с която я обсипват съвременните автори. Повече за нея ще откриете на thechloegong.com.

* * *

Двулогията „Тез бурни чувства“ (These Violent Deligths) е съвременен преразказ на класическата история за Ромео и Жулиета, но поместена в Шанхай от 20-те години на миналия век. Градът тъне в хаос и кървава вражда между две престъпни банди, докато от дълбините на река Хуанпу се надига чудовище. Майсторски калейдоскоп от политика и романтика, завладяващ сюжет и брилянтно развити герои, историята достига своята кулминация във финала – „Тоз бурен край“.

* * * 

Първият роман „Тез бурни чувства“ е номиниран в категория „Най-добро фентъзи/научна фантастика за тийнейджъри“ на 2020 г. според читателския вот на Goodreads Choice Award, както е обявен за „Най-добра книга за младежи“ за 2020 г. от BuzzFeed. 

Chloe Gong, Photograph © JON STUDIO

фотография: © JON STUDIO

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria)

Ивона Георгиева Иванова 28/01/2022

Здравейте, планирате ли да издадете втората книга?

Егмонт България 31/01/2022

Здравейте, благодарим ви за интереса. Планираме издаването и на втората книгата от поредицата. Следете ни тук и в социалните мрежи за допълнителна информация. С пожелание за хубава седмица, Екипът на издателство ЕГМОНТ

Добавяне на коментар: