Патрик Георгиев е роден на 18 февруари 2009 година. „Дневникът на Джордж“ е вторият му роман. В началото на 2020 г. той издаде и първата част – „Джордж и вълшебните камъни“, като се превърна в един от малцината световни и български автори под 15 години, които имат издадена книга. Патрик чете много и споделя, че това е едно от любимите му занимания.

Историята за малкия Джордж, който помага на извънземен пират да спаси вълшебните камъни и планетата, му хрумва през лятото на 2019 година и веднага сяда да я пише. Освен да чете книги и създава свои светове, Патрик обича да плува, да играе тенис и да посещава компютърна академия. Син е на известната българска журналистка Венета Райкова и на мениджъра Тихомир Георгиев.

Книжен блог „Книжни криле“ за дебютния роман „Джордж и вълшебните камъни“:

„Джордж и вълшебните камъни“ е чаровна книжка и повече от симпатичен първи опит. Най-хубавото при детското писане е непринудената искреност. Подражаването на вдъхновилите те истории е примесено с липса на традиционни схеми, към които често прибягват професионалните писатели и резултатите са любопитни за всички. Чудесен пример за литература, която е ОТ деца ЗА деца, с мъничко намеса и помощ от възрастните, за да има и крайният резултат възможно най-завършен и привлекателен вид.

Снимки от премиерата на „Джордж и вълшебните камъни“ вижте тук.

14,90 лв.
14,90 лв.