Куба

19,90 лв.

Всеки ден експертите на Нешънъл Джиографик пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя КУБА на Нешънъл Джиографик, който съдържа:

ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, обстоен преглед на остров Куба, който ще ви помогне да организирате посещението си според вашето време и интереси.

ИЗЖИВЯВАНЕ, неповторимо и с ваше участие, включително изпълнена с живот музика от son до салса, изследване на рая на гмуркачите и разходка по следите на Кубинската революция.

ПОДСКАЗАНО, споделени идеи от фотографите, авторите и изследователите на Нешънъл Джиографик, както и от местни експерти за любими интересни места и заведения, практически съвети и много други.

ПЕШЕХОДНИ И АВТОМАРШРУТИ, с карти с цветни обозначения и описания на забележителностите, сред които старата част на Хавана, колониалния Камагуей и живописното Северно крайбрежие на Куба.

МАЛКО ПОЗНАТИ МЕСТА, сред които фермата за тютюн Финка Ел Пинар Сан Луис, гмуркане с акули край Санта Лусия и пешеходна екскурзия до партизанската главна квартира на Фидел Кастро в Ла Командансия де ла Плата, недалече от Санто Доминго.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ списък във всяка глава, който препраща към подробни описания на горещо препоръчвани от нас забележителности и събития.

ВЕЛИКОЛЕПНИ ЦВЕТНИ СНИМКИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ, улесняващи избора и бързата ориентация. Те ще ви помогнат да се насладите на най-доброто от всяко посещавано място.

 Автор
Кристофър П. Бейкър
 Марка
 Нешънъл Джиографик
 Тип
 Пътеводители
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 272 цветни
 ISBN/Баркод
9789542717959

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:

Кристофър П. Бейкър следва география в Лондонския университет и История и култура на Латинска Америка в Университета в Ливърпул. Впоследствие се установява в Калифорния и започва кариерата си на автор на пътеводители, фотограф и преподавател. Автор е на шест книги за Куба, включително Mi Moto Fidel: Motorcycling Through Castro’s Cuba за Нешънъл Джиографик, както и на пътеводителите на Нешънъл Джиографик за Колумбия, Коста Рика, Доминиканската република и Панама. Изнасял е лекции за Куба в Аудитория Гросвенър на Националното географско дружество (излъчена по телевизията Live From National Geographic). Участва в предавания по ABC, CBS, Fox, NBC Today и NPR. Придружава десетдневните експедиции на Нешънъл Джиографик – Куба: Опознай
нейните хора и култура.

Пабло Корал Вега е еквадорски фотожурналист, художник и адвокат, както и автор на четири книги с фотографии: Bare Earth; Silent Landscapes: The Andes of Ecuador; Ecuador: From Magic to Mirror, а също и на Andes за Нешънъл Джиографик. Създател и директор на nuestramirada.org, интернет портал за фотожурналисти от Латинска Америка, и координатор на Снимки на годината Латинска Америка, най-големия конкурс от този род в региона. Снимал е за Нешънъл Джиографик и други списания. Живее в Кито, Еквадор.

Кристобал Корал Вега е работил по документални филми за родния Еквадор и сътрудничи като фотограф на много издания. Темите, по които работи, са борба с бикове, религиозно изкуство, жилищен дизайн и туризъм. Автор е на книгата Ecuador: Espacios de Luz и съавтор на Ecuador: De la Magia al Espanto.

ПЪТУВАЙТЕ С ОТВОРЕНИ ОЧИ

ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО

История и култура
Куба днес
Храна и напитки
История на Куба
Земя и природа
Архитектура
Култура

Хавана
Разходка из сърцето на Хабана Виеха
Акцент: Златото на Хавана
Акцент: Да съхраниш вярата

Далечният запад
Акцент: Висока топография
Акцент: Тютюневи насаждения
С кола по Северното крайбрежие

Западна Куба – север
Акцент: Какво става с Че

Западна Куба – юг
Акцент: Колониалното наследство
Разходка из колониален Тринидад
С кола от Тринидад до Куманаџгуа

Централна Куба
Акцент: Светът на рифовете
Разходка из колониален Камагуей

Западен Ориенте
Акцент: Бейзболна треска
С кола от Олгин до Банес
Акцент: Сладка реколта

Източен Ориенте
Разходка из историческия Сантяго де Куба
Акцент: Нация на рома
С кола от Сантяго де Куба до Мареа дел Портильо

Архипелаг Лос Канареос

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Развлечения

ПОКАЗАЛЕЦ
АВТОРИ НА ФОТОГРАФИИТЕ

spacer