Глава първа – „Момчето, което оживя“

След като вече си приключил с глава първа от „Хари Потър и Философският камък“, време е да се захванеш с първото изобщо предизвикателство по тази глава. Колко точки ще спечелиш за твоя дом? И ще успееш ли да изпълниш тайната задача?

Ще има предизвикателство по всяка глава от първата книга за Хари Потър. А това е най-първото от тях – добре дошъл!

Твоята задача е да събереш възможно най-много точки за своя дом, като преминаваш през предизвикателствата и ги добавяш в пясъчния часовник на твоята къща. Този часовник може да бъде направен от какъвто и да е съд – бутилка, буркан, кутия. Всеки път, в който спечелиш точки, изрежи малко квадратче или кръгче от хартия или картон, оцвети го в цвета на своя дом и го пусни в правилния часовник. Помоли възрастен за помощ, когато ти се наложи да използваш ножици.

Ако все още не знаеш в кой дом си разпределен, не се тревожи! Можеш да разбереш чрез Разпределителната церемония, описана на страница 14 от този организационен пакет. Може да имаш нужда от помощта на възрастен, за да го направиш.

След като преминеш всичките 17 глави, можеш да пребориш точките на своя дом! Пожелаваме ти най-голям късмет с твоето хогуортско приключение!

  1. Напиши кой е любимият ти герой до момента и напиши негово кратко описание. (Това кратко предизвикателство носи 1 точка.)
  2. Нарисувай професор Макгонъгол като котка, седяща на улицата пред къщата на „Привит Драйв“ 4. (Това кратко предизвикателство носи 1 точка.)
  3. Отговори на този въпрос и ще получиш подсказка за следващата глава. Какво е името на мястото, на което отиваш, за да видиш екзотични животни – например лъвове, тигри и змии? (Това кратко предизвикателство носи 1 точка.)
  4. Опиши себе си: Албус Дъмбълдор обича шербетови лимончета. Опиши твоите любими лакомства и се опитай да обясниш защо ти харесват. (Това кратко предизвикателство носи 1 точка.)
  5. Време за предсказания! Тук трябва да познаеш какво ще се случи по-нататък в книгата. Напиши дали мислиш, че Дърсли ще се държат добре с Хари Потър. (Това кратко предизвикателство носи 1 точка. Внимавай дали си предсказал правилно в следващите глави.)
  6. Време да станеш новинар: В „Момчето, което оживя“ научаваме от новините, че се наблюдават множество сови през деня и порои от падащи звезди. Представи си, че си репортер и трябва да отразиш тази история. Измисли водещо заглавие за вестника, както и кратко описание, което да заинтересува читателите! (Това кратко предизвикателство носи 2 точки.)
  7. Тайна задача: Представи си, че имаш Загасител и угаси всички лампи в дома си. Никой не трябва да разбере, че си бил ти. (Тази тайна задача носи 3 точки.) ИЛИ

Време за въпроси: Ако тази тайна задача не е за теб, можеш да събереш същия брой точки, ако отговориш вярно на всички въпроси от нашия въпросник по първата глава.

Успя ли да завършиш предизвикателството по първата глава? Колко от възможните 20 точки успя да събереш за твоя дом? Успя ли да сложиш всичките парчета хартия в пясъчния си часовник, така че да не изгубиш бройката им? Когато прочетеш втората глава, ще те очаква друго предизвикателство!

29,90 лв.
29,90 лв.
29,90 лв.
29,90 лв.
24,90 лв.
24,90 лв.
24,90 лв.
ХИТ!
59,00 лв.
19,90 лв.
14,90 лв.