Печатна грешка

14,90 лв.
Не е налично

Лефер Балкански е средностатистически гражданин на Земята. Мечтае за писателска кариера, но работи като синоптик и тайно въздиша по несподелената си любов – Мая от щTV. Няколко странни обстоятелства обаче го запращат на небивало пътешествие през времето и пространството. И докато той се надява да бъде признат за писател, а Всевишните органи го подозират, че крие фатална за Вселената технология, един президент иска да се възползва от всичко това.

Людмила Филипова ни изпраща на пътешествие до края на света и обратно, за да научим как една проста печатна грешка може да превърне действителността в абсурдна измислица, сериозното – в нелепо, а човешката вселена – в обект на ироничен присмех. Сатиричният роман „Печатна грешка“ разбива всички наложени клишета в повествованието, превръщайки приключенията на един наивен нашенец в повод да ни сблъска с множество познати герои в твърде необичайни роли. Вечно актуални въпроси, касаещи теми като властта, медиите и модерните технологии, са представени хумористично, а най-важният урок, който можем да извлечем от „Печатна грешка“, е един – колко е важно да не се взимаме прекалено насериозно!

Това е ново преработено издание на романа (2015 г.).

 Автор
 Людмила Филипова
 Тип
 Роман
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 296 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542716204

Книга, която ще ви изненада и разсмее.

„Печатна грешка“ превръща сериозното в смешно, реалността в измислица и Космоса в място за невероятни срещи. Тя е забавно приключение до края на Вселената, Отвъдното и обратно в търсене на технология за вечен живот – и то с помощта само на една печатна грешка.

Георги Милков

 

Затвори очи, отвори въображението си и вземи своето вълшебно хапче против скука с „Печатна грешка“. Това е роман, различен от всичко, което Людмила Филипова е писала – вълнуващ, необикновен, саркастичен и много забавен! „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е казал Оскар Уайлд, но според авторката по-важно е да се забавляваш и да не се вземаш насериозно.

Деси Тенекеджиева

 

В началото е било Словото, а веднага след него – печатната грешка. Ако намирате, че съдбата ви е тъжна, това вероятно е или печатна грешка, или заплатата ви е смешна. И ако още не сте решили къде да отидете, винаги можете да отидете някъде другаде. Във вселената на Людмила Филипова например. Тя прилича на нашата, тази на Дъглас Адамс. Но си има Отвъдно и постоянна телевизионна прогноза за времето, според която Земята е приятно място, гледано отвсякъде. Много неща ще научите, много ще се смеете, а времето утре… Времето утре ще научите, ако разделите пътя на скоростта. Така стават нещата в тази Вселена.

Любен Дилов-син

 

„Печатна грешка“ е книга за онези читатели, които обичат да си задават въпроси от сорта на: „Ако свариш русалка, какъв бульон ще получиш - месен или рибен?“. Този роман със сигурност ще изненада хората, които обичат да слагат етикети на писателите и да подреждат книгите им по жанр. Едно забавно пътуване в пространството и времето, в което героите се придвижват свободно, без да им пука за досадните проблеми на реалността. Людмила иронизира „важни“ теми като властта, медиите, модерните технологии и се надсмива над всички „сериозни“ въпроси на съвремието.

Иво Сиромахов

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:
spacer