1: Пепел

12,90 лв.
Не е налично

Електромагнитен импулс унищожава всички електрически устройства на земята и помитайки компютъризирания свят, убива милиарди хора. Тези, които остават живи, се променят - някои за добро (сдобиват се със свръхчовешки сетива), докато други за лошо (придобиват вкус за човешка плът).Сред преживелите катаклизма е Алекс, находчиво и съобразително момиче. Тя броди из горите, за да се сбогува с мъртвите си родители и личните си демони, преди бедствието да сполети земята. Том пък оставя зад себе си войната в Афганистан, за да намери у дома нещо много по-страшно. А Ели е сърдито и гневно 8-годишно момиче, чийто дядо е убит от импулса, и Алекс и Том спасяват. За тях и за останалите хора, чиито животи са пощадени, се превръща във въпрос на оцеляване да разберат на кого може да се доверят и кой вече не е човек.

 Автор
 Илса Бик
 Тип
 Антиутопии
 Поредица
 Пепел
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 496 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542707400
Поредица ПЕПЕЛ във Facebook

Електромагнитен импулс унищожава всички електрически устройства на земята и помитайки компютъризирания свят, убива милиарди хора. Тези, които остават живи, се променят – някои за добро (сдобиват се със свръхчовешки сетива), докато други за лошо (придобиват вкус за човешка плът).
Сред преживелите катаклизма е Алекс, находчиво и съобразително момиче. Тя броди из горите, за да се сбогува с мъртвите си родители и личните си демони, преди бедствието да сполети земята. Том пък оставя зад себе си войната в Афганистан, за да намери у дома нещо много по-страшно. А Ели е сърдито и гневно 8-годишно момиче, чийто дядо е убит от импулса, и Алекс и Том спасяват. За тях и за останалите хора, чиито животи са пощадени, се превръща във въпрос на оцеляване да разберат на кого може да се доверят и кой вече не е човек.

Авторът Илса Бик сътворява страховита и завладяваща история за света, в който може да се превърне нашия във всеки един момент. Свят, където тези, които останат, ще трябва да се научат не само да оцеляват, но и да живеят сред разруха.

* * *

Илса Бик е носителка на множество награди за своите кратки разкази и романи. Участвала е в създаването на няколко научнофантастични поредици, сред които Star Trek, Battletech и Mechwarrior:Dark Age. The Key, паранормална криминална мистерия за Холокоста и прераждането, е определена за забележителна в класацията „Най-добра американска мистерия” от 2005 година. Първият й роман за тийнейджъри – Draw the Dark, печели Westchester Fiction Award за 2011 година и е обявена за най-добра книга на Bank Street College 2011.

Бик е завършила литература и кино изкуства в колежа. За създаването на „Пепел”, обаче,  тя черпи  вдъхновение от опита си като психиатър и бивш майор от Военновъздушните сили на САЩ.  Писателката следва медицина, докато служи в базите Лакланд и Андрюс по време на войната в Залива. Решава да завърши психиатрия, а не хирургия, какъвто е първоначалният й план. Става свидетел на следите, които войната остава в човешките души, и помага на много хора да се справят с вътрешните си демони. „Винаги съм намирала борбата за оцеляване след бедствие за много интересна тема – компромисите, които хората трябва да направят, и правилата, които трябва да нарушат, за да оцелеят. Освен това баща ми е оцелял от Холокоста. Такъв вид катастрофа, след която светът се срива и хората се превръщат в чудовища, винаги е била позната тема в живота ми”.

В момента Илса живее със семейството си и няколко пухкави създания в провинцията на Уисконсин, в близост до еврейско гробище. Едно нещо, което й допада за съседите й е, че са много тихи и идват да вземат назаем захар само, когато налъмите цъфнат, по думите на самата писателка.

Интервю с Илса Бик за списание БРАВО можете да прочетете тук.

Отзиви за „Пепел”

„Вълнуваща и епична история за борбата за оцеляване в един разрушен и съсипан свят. „Пепел” е абсолютно задължително четиво”
Майкъл Грант, автор на „Сами”

„Завладява ме от началото до самия края – тъмен, плашещ и напрегнат роман. Влюбих се в него.”
Джеймс Дашнър, автор на „The Maze Runner”

„Прекрасно написан апокалиптичен зомби хорър, който завършва с напрегнат и ужасяващ отворен край и голям брой нерешени мистерии.”
Kirkus Reviews

„Бик доставя една наситена с екшън история за апокалипсис, която поставя началото на невероятно трилогия”.
Publisher?s Weekly

„Трогателна апокалиптична история за оцеляването, която прелива от истински ужас... Ничие оцеляване не е гарантирано.”
Locus

iliqna zdravkova kambyrova 06/02/2012

knigata e ynikalna .... Avtorkata se Kazva Ilsa .... interesno mi stana na pruv pogled imeto i zashtoto i na men mi vikat samo che na kratko ILsa :} no knigata e vurha _3_3_3

Таня Йорданова Йорданова 19/02/2012

Стахотна книга, страшно увлекателна не се усеща как я прочиташ, и искаш още... :о)

Цанка Атанасова Тодорова 03/07/2012

Здравейте! Книгата е невероятна! Може ли да попитам "Егмонт" кога ще издадете 2-рата?

Егмонт България 10/07/2012

Втората книга от поредицата е планирана за октомври 2012.

Milica Cvetozarova Gaidarska 06/11/2012

Здравейте,видях,че втората книга се предвижда да излезе през октомври 2012 само,че той мина,за кога се отлага издаването и

Добавяне на коментар:
spacer