Лондон (трето допълнено издание)

19,90 лв.
Не е налично

Всеки ден експертите на „Нешънъл Джиографик“ пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, бит и история. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителите на „Нешънъл Джиографик“, които съдържат:

ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, задълбочен встъпителен очерк за Лондон, който ще ви помогне да организирате посещението си според вашето време и интереси.

ПРЕЖИВЯВАНЕ, неповторимо и с личното ви участие – разглеждане на Британския музей, посещение на Лондонската крепост и пътуване с лодка по Темза.

ПОДСКАЗАНО, споделени идеи на фотографи, автори и изследователи на „Нешънъл Джиографик“ и на местни експерти за популярни места и заведения, практически съвети и много други.

РАЗХОДКИ ПЕША, придружени с карти с цветен код към описанията на забележителностите, сред които великолепните сгради на Уестминстър, историческите сгради в Сити и пешеходните алеи на кралските градини в Кенсингтън.

ЕКСКУРЗИИ ПО МАЛКО ПОЗНАТИ МЕСТА, включително посещение на средновековните колежи в Кеймбридж, на минералните бани в Бат и на родното място на Шекспир в Стратфорд.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ списъка във всяка глава, който препраща към подробни описания на горещо препоръчвани от нас забележителности и събития.

ПРЕВЪЗХОДНИ ЦВЕТНИ ФОТОГРАФИИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ за всички забележителности, улесняващи избора и бързата ориентация.

Това е трето допълнено издание от 2016 година.

 Автор
 Луиз Никълсън
 Марка
 Нешънъл Джиографик
 Тип
 Пътеводители
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 272 цветни
 ISBN/Баркод
 9789542701996

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:

Луис Никълсън живее в Лондон от 25 години и смята английската столица за найвълнуващия град на света. Тя е специалист по история на изкуството, природозащитник и журналист; нейните 26 книги са посветени главно на Лондон и Индия. Печели наградата за „найдобра книга на десетилетието” на Лондонския съвет по туризъм и е сред финалистите за наградата „Томас Кук Травъл”. Автор е на Пътеводител на Нешънъл Джиографик: Индия. През 2001 г. се премества в Ню Йорк, където добива нов поглед върху очакванията на пътуващите до Лондон. През 2010 г. тя получава наградата „Жена на годината” от Националната асоциация на работещите жени в Америка.

Алисън Райт е фотограф, който живее главно в Ню Йорк. В своята кариера се посвещава на улавянето и запечатването на човешкия дух във фотографиите си. Пътува до всички краища на света и заснема застрашени култури и хора. Творчеството ù е представено в колекцията от фотографии на Нешънъл Джиографик; нейни снимки са публикувани в редица негови книги и издания. Райт е носител на наградата „Доротея Ланг” за документална фотография и два пъти носител на наградата „Лоуел Томас” за пътуваща журналистика. През 2008 г. е издадена биографичната ù книга Уроци по дишане: Духовното пътуване и оцеляване на една жена.

Лари Порджис осъвременява някои стари и пише нови материали (статии, рубрики, колони) за изданията от 2011 и 2016 г. В продължение на пет години живее в Лондон; понастоящем е редактор на книги за пътувания към Националното географско дружество във Вашингтон. Пише National Geographic London Book of Lists с Тим Джепсън. Лондон му липсва, особено лондонският вестник Ивнинг Стандард, Малката Венеция, както и хората, които знаят текста на химна на „Челси” Синьото е цветът.

Тим Джепсън, британец по рождение, обновява раздела „Полезна информация” за изданията от 2011 и 2016 г. Пътува много, но се чувства у дома в Нотинг Хил, Западен Лондон. Написал е редица материали за Нешънъл Джиографик.

ПЪТУВАЙТЕ С ОТВОРЕНИ ОЧИ

ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО

История и култура
Лондон днес
Историята на Лондон
Изкуствата
Забележителност: Традиционната английска храна

Темза
Забележителност: Историческо пристанище

Сити
Разходка из Сити

Уестминстър
Разходка из Уестминстър
Забележителност: Кралският Лондон

Южен бряг

Площад „Трафалгар” и Сохо

Ковънт Гардън до Лъдгейт Хил
Обиколка из правния свят на Лондон и Ковънт Гардън

Блумсбъри
Забележителност: Площадите на Лондон

Лондон на регентите и Северен Лондон
Забележителност: Архитектурата при Регентството

Кенсингтън и Южен Кенсингтън
Разходка: кенсингтънските градини
Забележителност: Лондонските пазари
Забележителност: Мечтата на принц Албърт

Челси, Белгрейвия и Найтсбридж

Западен Лондон

Източен Лондон
Акцент: Наследството от Олимпийските игри в Лондон 2012 г.

Екскурзии

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Развлечения

ПОКАЗАЛЕЦ
АВТОРИ НА ФОТОГРАФИИТЕ

spacer