1: Бурята започва

9,90 лв.
Не е налично

Исторически факти и научна фантастика, хумор и романтика, екшън, интриги и много приключения, както и уникален сюжет с герои, които веднага ще ви допаднат - това е "Бурята започва", първата книга от новата поредица "Стражите на историята". В романа писателят Деймиън Дибън сътворява свят, в който със сигурност ще искате да се потопите.

 Автор
 Деймиън Дибън
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Стражи на историята
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 368 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542707783
Поредица СТРАЖИ НА ИСТОРИЯТА във Facebook

Семейство Жоунс са типично английско семейство, което води съвсем обикновен живот. Поне така си мисли 14-годишния им син Джейк. Представите му се преобръщат на 180 градуса, когато момчето бива отвлечено през една бурна лондонска вечер и разбира, че родителите му са пазили тайни от него. Като например, че в миналото са били част от Стражите на историята, тайно общество от пътуващи във времето специални агенти. Или пък че вместо да са на изложение на кухни в Бирмингам, майка му и баща му са се загубили не само в пространството, но и във времето, най-вероятно във Венеция от 16-ти век. Да не говорим за коварните планове на злия принц Зелд, чиято цел е да промени миналото в своя изгода и по този начин да подчини целия свят на волята си. Принуден да погледне на света с нови очи и воден от желанието да събере семейството си отново, Джейк се впуска в най-вълнуващото и рисковано приключения на живота си. Историята е в опасност и само той може да я спаси!

Исторически факти и научна фантастика, хумор и романтика, екшън, интриги и много приключения, както и уникален сюжет с герои, които веднага ще ви допаднат – това е „Бурята започва”, първата книга от новата поредица „Стражите на историята”. В романа писателят Деймиън Дибън сътворява свят, в който със сигурност ще искате да се потопите.

* * *

Авторът

Деймиан ДибънДеймиън Дибън е роден на 23 декември 1965 година в Лондон в семейство на ексцентрици (по собствените му думи), от коeто наследява чувството за хумор и интереса си към историята. Учи сценичен дизайн в гимназията по изкуства „Уимбълдън” и завършва академията по драматично изкуство „Уебър Дъглас”. Става популярен във Великобритания като сценарист на различни телевизионни и сценични проекти, сред които „Фантомът на Операта” и „Котаракът в чизми”, преди да се отдаде на писателската кариера. Задълбочен изследовател, който се вдъхновява от всичко през археологията до космологията, няма нещо, което да обича повече, от добрата приключенска история.

„Обожавам историята и исках да споделя своята страст към нея с читателите”, споделя Дибън. Той със сигурност се справя успешно с тази задача в „Стражите на историята: Бурята започва”. . Правата за книгата са продадени в 30 държави, а филмовата компания „Уъркинг тайтъл” (която стои зад хитови заглавия като „Нотинг Хил”, „Бриждит Джоунс”, „Били Елиът” и още много други) откупува тези за екранизация още при излизането на романа във Великобритания миналата година.

* * *

Отзиви

Отмести се Хари Потър, време е Джейк Жоунс да застане в светлините на прожектора.
The Telegraph Magazine

Шеметна комбинация от пътуване във времето, тайни общества, двойни агенти и вълнение. Ще утоли напълно глада ви за приключения.
Glamour Magazine

Предвижваме невероятно големи неща за тази нова приключенска поредица от автора Деймиън Дибън.
YOU Magazine

„Стражите на историята: Бурята започва” – една неповторима книга за пътуване през времето, има всички шансове да се превърне в следващата световна мания, подобно на Хари Потър.
The Observer

„Стражите на историята: Бурята започва” е книга, която, почнете ли да четете, няма да може да оставите настрана...”
Guardian

Константин Георгиев 26/07/2015

Не е зле,не е зарибяваща,прочетох първите две книги и не искам да прочитам третата.

Добавяне на коментар:
spacer