1: Чужди очи

8,90 лв.
Не е налично

Вий Бел страда от нарколепсия. Но по време на припадъците си тя не заспива, а се плъзва в главите на други хора и вижда през очите им. Един ден Вий се озовава в главата на убиец, стоящ над тялото на мажоретка. Скоро още една от мажоретките в училището е мъртва. Всеки е заподозрян. Докато се опитва да контролира ужасната си "дарба" и да разбере кой е убиецът, Вий попада в мрежа от тайни, лъжи и опасности.

 Автор
 Джил Хатауей
 Тип
 Криминални романи и мистерии
 Поредица
 Чужди очи
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 224 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542708117
Поредица ЧУЖДИ ОЧИ във Facebook

Върху леглото лежи нещо. Софи. Мастиленочерната й коса обрамчва бялото й лице. Ръцете лежат безпомощно изпънати край тялото й, а на всяка китка е разцъфнал дълъг разрез...
Не е възможно.
И тогава виждам какво държа в ръкавицата си. Дълго сребристо острие.
 

Вий Бел крие една доста невероятна тайна. Всички си мислят, че 16-годишното момиче страда от нарколепсия. Но вместо да заспива по време на пристъпите си, тя се вмъква в умовете на други хора и преживява събития през техните очи. Вий е свикнала с тези епизоди. Тя влиза в ума на сестра си, която преписва на тест по математика, и в този на неин учител, скрил се, за да пие, преди влизане в клас. Вий научава и най-лошото за предполагаема „приятелка”, когато се плъзва в ума й по време на училищни танци. Но нищо не може да я подготви за това, което се случва една октомврийска вечер и я изправя пред най-големия ужас в живота й. Изпаднала в поредния пристъп, тя влиза в ума на непознат, който се е надвесил над тялото на Софи, най-добрата приятелка на сестра й – притихнало, кърваво, мъртво.  Властите обявяват смъртта на София за самоубийство. Вий обаче знае истината и отчаяно желае да я разкрие. Кой ще й повярва? Със сигурност не и най-добрият й приятел Ролинс, който се държи някак странно с нея, откакто прекарва повече време с новото момче в гимназията – Зейн. Да не говорим за полицията. Оплетена в ужасяваща мрежа от тайни, лъжи и опасности, без да има към кого да се обърне за помощ, Вий трябва да намери начин да разкрие убиеца, преди той да набележи новата си жертва.

***

Авторът

Джил Хатауей завършва английска литература в държавния университет в Айова. Понастоящем преподава в гимназия и университет в окръг Де Мойн в същия щат, където живее със съпруга си и двете си дъщери. Междувременно работи над втората книга в поредицата „Чужди очи”. Сред любимите й занимания са гледането на телевизионния сериал „Вероника Марс” и слушането на музика. Повече информация за нея ще откриете в сайта jillhathaway.com и в личния й блог jillscribbles.blogspot.com.

* * *

Отзиви

„Хатауей създава пленяващ паранормален трилър, който придава съвсем ново значение на понятието емпатия
„Пъблишърс Уикли”

„Джил Хатауей е свеж и енергичен полъх в литературата за тийнейджъри. Умела комбинация между драма и напрежение, „Чужди очи” е отчасти мистерия, отчасти романтична история, но изцяло пленяващ роман, което се дължи на силната героиня и неочакваните обратите в сюжета.”
Лори Щоларц, писател

„Сърцераздирателен и сърдечен едновременно! Невероятна и силна история, „Чужди очи” ме грабна още от първата сцена, в която Вий влиза в нечий чужд ум. Останах будна до късно, защото просто трябваше да разбера как ще свърши всичко.”
Синтия Ханд, писател

ина 12/12/2017

Книгата е изключително добра, интересна, заинтригуваща...чак ми става тъжно, че не е налична или е спряна от производство... Много хора изпускат допира с магията на това четиво..

Добавяне на коментар:
spacer