Общо дванадесет ще са приказните заглавия, които ще пленят децата с чудесните си илюстрации и компактдиска, в който любимата приказка е прочетена от актьор. Какъв по-хубав подарък за малките читатели, които правят първите си стъпки в света на книгите и буквите!

Чуйте избрани откъси още сега:

Изданията от поредицата „Приказки на глас” са с твърди корици, размер 24 х 24 см и съдържат 48 цветни страници и аудиодиск. Те ще излизат всеки вторник от 21 май до 6 август. Ще могат да се открият по местата за продажба на вестници и списания като приложение на вестниците „Труд” и „24 часа”. Първата книга ще е на специална цена от 4,99 лв., а всички останали ще могат да се закупят за 7,99 лв. За онлайн поръчки: mediamall.bg.

Дванадесетте издания са базирани на любими истории, разказани в едноименните пълнометражни анимационни филми на „Дисни”. Малчуганите ще бъдат увлечени да проследят приключенията на „Пинокио” (излиза на 21 май), „Цар Лъв” (28 май), „Книга за джунглата” (4 юни), „Аладин” (11 юни), „Бамби” (18 юни), „101 далматинци” (25 юни), „Питър Пан” (2 юли), „Ариел” (9 юли), „Пепеляшка” (16 юли), „Спящата красавица” (23 юли), „Снежанка” (30 юли) и „Красавицата и Звяра” (6 август). Аудиозаписът и красивите илюстрации от филмовата класика на „Дисни” ще помогнат на всяко дете да изпита удоволствието от четенето и да преживее магията на историите. За това ще спомогне и гласът на актрисата от театър „София” Майя Остоич. Тя е добре позната с роли в любими детски постановки като „Пипи”, „Приключения опасни със герои сладкогласни”, „Карлсон, който живее на покрива” и „Когато пораснеш... внимавай”. Благодарение на дългогодишния си опит и талант актрисата съумява чудесно да предаде емоцията и приключенията, с които са наситени страниците на книгите от „Приказки на глас”. Всичко това ги прави наистина изключително подходящи за децата, които правят първите си опити да четат сами.

Но не е само това. Според педагози и възпитатели слушането на аудиоприказки има още редица ползи. Доказано е, че то подобрява способността за концентрация и възприемането на думите и езика. Помага и за обогатяване на речника на детето и научаването на правилно изговаряне и произнасяне на по-сложните словосъчетания. Чрез аудио-книгите децата развиват също така усещането си за емоционално изразяване – опознават нюанси, дълбочини, цялото богатство на изразяване на емоциите. Слушането на аудиоприказки поощрява и развитието на въображението и креативността. То не може да замести четенето заедно с родител, но го подпомага, допълва и обогатява. И е приятно занимание, с което може да изпълните дългите часове на път. Да не забравяме и ползите за родителите – докато децата слушат аудиоприказки, вие може да сготвите или да шофирате. 

Приказки на глас



 

Приказки на глас