Наближава време за най-очакваното от всички книгомани събитие преди Коледа – Софийския международен панаир на книгата. Тази година той ще се проведе от 4 до 9 декември в Националния дворец на културата. Посетете го и няма да съжалявате. Софийски международен панаир на книгатаНа щанд № 301 на „Егмонт България” на третия етаж ви очакват много чудесни идеи за коледни подаръци под формата на любими книги и поредици. И тъй като празниците наближават, при нас ще получите специална коледна отстъпка – 10% от коричната цена на покупката си. Какъв по-хубав повод да се сдобиете с книга от любим автор или да направите подарък на близък човек?

За всички вас, които следят творчеството на Елиф Шафак, имаме чудесна новина. На 3 декември излиза най-новата книга на популярната турска писателка – автобиографичната и елегантно написана „Черно мляко”. Книгата, както и останалите творби на Шафак – „Любов”, „Копелето на Истанбул” и „Чест”, ще откриете само на щанда на „Егмонт България”.

А пък, ако сте от младите фенове на приключенското фентъзи, то „Знакът на Атина” – третата книга от поредицата „Героите на Олимп”, е тъкмо за вас. В нея Рик Риърдън продължава с приключенията на Пърси Джаксън и неговите приятели от гръцкия и римския лагер, като ги обогатява с нови завладяващи премеждия и митологични сюжети. Може да използвате случая и да си набавите и предишните заглавия от серията, посветена на младия герой-полубог, ако сте изпуснали някое от тях. Не може да проснем да споменем и „Дневниците на героя” – сборник от четири непубликувани до момента разказа от света на Пърси Джаксън. Книгата ще допадне на всички верни последователи на Рик Риърдън и не само.

Любимото ви четиво са фентъзи романите? Тогава имаме още доста интересни предложения за вас. „Създадена от дим и костна Лейни Тейлър например разказва историята на седемнайсетгодишната Кару, студентка по изобразително изкуство в Прага. Момичето запълва своите скицници с рисунки на заплетени, неземни същества. Но Кару има една тайна... тя рисува само неща, които наистина може да види.

"Дивергенти" и „Бунтовници” са други две страхотни книги, които ще допаднат на почитателите на доброто фентъзи. Това са първите две части от популярната антиутопичната поредица на Вероника Рот. През 2014 година се очаква по кината да излезе екранизацията по първата книга. Със задачата са се заели от компанията, филмирала вампирската сага "Здрач". Романите на Вероника Рот ще ви срещнат с 16-годишната Беатрис Прайър, която е изправена пред най-важното решение в живота си – да остане със семейството си или да бъде себе си, в свят, претърпял мащабна катастрофа.

Книгите „Пепел” и „Чисти” пък със сигурност ще се харесат на феновете на по-стряскащите четива. „Пепел” е първият роман в трилогията на Илса Бик –  страховита история за света, в който може да се превърне нашия във всеки един момент. В романа „Чисти” пък авторката Джулиана Багът отправя поглед към едно бъдеще, в което необратимото вече се е случило и хората носят белезите от разрушителния катаклизъм в душите и върху телата си. Но ако предпочитате не толкова напрегнати сюжети за сметка на повече романтика, ви препоръчваме Изкуплението на Аякс от Тринити Фейгън. В първата книга от романтичната фентъзи поредица „Заветът Мефисто” авторката създава тъмна любовна история със собствена уникална митология. Друго подходящо предложение за любителите на е „Вината в нашите звезди”. Дързък, проницателен и суров, романът е най-амбициозният и сърцераздирателен проект на писателя Джон Грийн до момента, брилянтно изследващ смешното и трагичното в това да си влюбен и на крачка от смъртта.

Пътеводителите на „Нешънъл Джиографик” са за онези от вас, които обичат непрестанно да изследват света, дори от удобството на собствения апартамент. Тях ще откриете също така на щанда на „Егмонт България”.

Разбира се, не може да пропуснем и най-малките читатели. Тях ги очакват любимите поредици с героите на Дисни – „Приказна колекция” и „Чародейства”. Алиса, Бамби, Пепеляшка и Мечо Пух се завръщат за нови приключения на страниците на двете поредици. Но това съвсем не е всичко. Книгите от сериите „Колите” и „Майстор Мани” са подходящи за всички малчугани, които обичат да научават нови неща, докато се забавляват. Феновете на комиксите пък ще могат да попълнят колекцията си с най-новите заглавия от „Макрокомикс: Истории от Дъкбург”. Всеки брой от поредицата е от 192 цветни страници и среща децата с най-емблематичните анимационни герои – Мики Маус, Доналд Дък, чичо Скрудж и малките Патета. 

Успяхме ли да привлечем вниманието ви? Тогава не се двоумете. Заповядайте от 4 до 9 декември на щанда на издателство „Егмонт България” на третия етаж в НДК. Там ще ви очакват всички прекрасни книги, за които вече ви разказахме, и още много, много други. Работното време на панаира е от 10,00 до 20,00 часа.