Уил Вандъм

Уил Вандъм

Зодия Козирог. 
По характер е малко затворена, много е чувствителна и лесно се разстройва. В училище любими са й заниманията по биология и точните науки. Страда от сезонни алергии. Обича всички водни спортове и колекционира всичко, което наподобява жаба. Когато е притеснена, усуква краищата на косата си. Заедно с майка си, която е консултант в Симултек, живеят в апартамент в предградията.

Магическият образ
Тя е пазителка на Сърцето на Кандракар,  скъпоценност, която концентрира в себе си силата на четирите стихии - Въздух, Вода, Земя и Огън - и ги превръща в абсолютна природна енергия,  на която Уил е повелителка. Може да става невидима, да общува с електрически уреди, да използва телепатия, за да разговаря със своите приятелки,  и като всички тях да създава астрални близнаци на себе си или на други хора. Ботушите й, удобни и здрави, освен че никога не излизат от мода, държат настрана и най-опасните й врагове.

Уил Вандъм

Ирма Леър

Ирма Леър




Зодия Риби. Обича да се излежава и да слуша музика.
Има остър като бръснач език и винаги измисля забавни прякори на хората. Думата "точност" не е от нейния речник. Мрази всички предмети, с изключение може би на географията. Има костенурка. Живее с майка си, баща си и брат си.

Магическият образ
Ирма контролира силата на Водата.  Може да накара учителите, когато я изпитват,  да й зададат единствения въпрос,  по който е учила. Може да кисне с часове във ваната  без пръстите й да се набръчкат от водата. Може да командва вълните на океана, и да прави въздушни джобове.

Ирма Леър

Тарани Кук

Тарани Кук




Зодия Овен.  Играе баскетбол и обожава да прави снимки. Обича класическата музика.
Лесно общува с всички и предпочита да разговаря, вместо да спори с някого. Живее с майка си, баща си и брат си.

Магическият образ
Тарани притежава силата на Огъня, най-неконтролируемият от всички природни елементи. Може да създава избухливи пламъци и сфери, които осветяват тъмнината. Има силни телепатични способности и когато тя е наоколо, приятелките й могат да общуват по този начин.

Тарани Кук

Корнелия Хейл

Корнелия Хейл



Зодия Телец. Тя е шампион по зимни кънки. Не може да плува и се бои от водата. Критична, прагматична и елегантна. Любим предмет в училище - историята. Живее с родителите си и с малката си сестра.

Магическият образ
Корнелия контролира силите на Земята.  Може да отваря проходи в стени или в земята, да предизвиква леки земетресения, да накара цветята да цъфтят и да променя формата на всяко растение. Може да мести предмети със силата на ума си и често го използва, за да подреди стаята си.

Корнелия Хейл

Хей Лин

Хей Лин



Зодия Близнаци. Весела, безгрижна
и позитивно настроена. Обожава големите очила и връзките, които използва като аксесоари за крайно индивидуалния си начин на обличане.
Любим предмет в училище - рисуване.
Живее с родителите си и баба си.


Магическият образ
Хей Лин владее силите на Въздуха. Може да създава леки бризове  или мощни вихри и да контролира приливите и отливите. Може да вижда спомените на другите, като слуша любимата им музика. Тя, единствена от групата, може да лети.

 

Хей Лин

Елион

Елион

Докато живее и учи в Хедърфилд, Елион е най-добрата приятелка на Корнелия. Когато среща Седрик, тя избягва в Метасвета. От този момент момичетата се разделят и Елион става най-непримиримата неприятелка на Пазителките на Кандракар. От Седрик тя научава, че народът на Метасвета я очаква да се появи като Светлината на Меридиан - бъдещата господарка на царството, в което династичната власт се предава по женска линия. Междувременно брат й Фобос я замества като регент, но се готви да отнеме силите й с коварство. Когато научава за замисъла му, Елион разбира, че е била заблудена и приема помощта на Пазителките. Фобос е победен и заточен в Кандракар, а Елион остава да управлява в Меридиан.
Елион използва магически сили, които не са свързани с природните стихии - чисти и мощни енергийни изригвания, с чиято помощ тя владее материята.

Оракула

Оракула

Това е водачът на Събора на Кандракар. Неговият "момчешки" вид може да ви заблуди, но Оракулът винаги знае какво става, въпреки че не може да се намесва в решенията на другите. Дори в най-трудните ситуации той продължава да се доверява напълно на членовете на УИЧ, дотолкова че понякога допуска да нарушат правилата на Кандракар. Неговата безкрайна мъдрост му позволява да разбира и приема чувствата и несигурността у другите, а постиженията на УИЧ доказват, че това е мъдър избор.

Мат Олсен

Мат Олсен

Мат свири в музикалната група "Кобалт Блу" и въпреки че посвещава почти цялото си свободно време на музиката, успехът му в училище никак не е лош. Когато не е зает с репетиции, помага в зоомагазина на дядо си, защото много обича животните. Мат е една година по-голям от Уил и е увлечен по нея, въпреки че понякога трудно я разбира. Запознал се е по-отблизо с нейната астрална близначка и тази среща го е объркала. А може би точно непредвидимостта на Уил го покорява?

Найджъл Аскрофт

Найджъл Аскрофт

Съученик на Юрая и бивш член на неговата банда. След като се разделя с тази компания безделници, учението му се струва далеч по-забавно. Той е мълчалив и разумен. Дълго време крие своята чувствителност. Когато се запознава с Тарани, нещо у него се променя. С новото приятелство обаче се появяват и нови проблеми, защото съдия Кук - майката на момичето - никак не го харесва. Причината е, че заради среднощна екскурзия из музея на Хедърфилд именно съдия Кук наказва Найджъл, както и Юрая и цялата банда, с три месеца общественополезен труд в музея.

Мартин Тъбс

Мартин Тъбс

Той е лудо влюбен в Ирма и е готов на всичко за нея. Напълно зависим е от очилата си. Без тях е сляп като прилеп. На външен вид определено не е Мистър Свят. Членува в Клуба на младите изследователи. Въпреки че Ирма не отвръща на любовта му (всъщност в началото едва го понася), Мартин постепенно става добър приятел на петте Пазителки. Показва голяма смелост, когато съобщава, че Юрая е извършил кражба, за да навреди на Найджъл, който е обвинен за престъплението.

Питър Ланселот Кук

Питър Ланселот Кук

Той е по-големият брат на Тарани. Учи в Художественото училище в Хедърфилд. Питър посвещава времето си на учението, спорта и приятелите. Пада си по баскетбол, сърфинг и екстремни спортове. Винаги търси нови занимания. Отношенията между Питър и сестра му са идеални. Двамата са съвършените съучастници. И макар че Тарани никога няма да го признае, вкъщи той е нейният ангел хранител, готов да я защитава и утешава... най-вече при сърдечни проблеми. Питър още няма постоянна приятелка, но е красиво момче и между него и Корнелия сякаш прехвърчат искри.

Фобос

Фобос

След "внезапното" изчезване на родителите си, владетели на Меридиан, принц Фобос, по-големият брат на Елион, заема престола в Метасвета и незаконно си присвоява мястото, което по право се пада на сестра му. Жаден за власт, Фобос безмилостно подчинява Меридиан и извлича цялата му мачическа сила. За да възпре кроежите му, Съборът на мъдреците от Кандракар сътворява Разделителя, с който отделя неговото царство от останалите светове. Жесток и надменен, Фобос се разкрива само пред шепнещите, верните слуги, които сам е създал. Той има заветна мечта - да погълне безкрайната магическа енергия на Елион и да разруши Разделителя, а след това безнаказано да завладява нови светове и измерения.

Седрик

Седрик

Седрик, дясната ръка на принц Фобос, има две лица - приема човешки образ на книжар от Хедърфилд и се явява като злокобен помощник на владетеля на Меридиан. Неговата антикварна книжарница служела за прикритие, докато заедно със слугата си Ватек (по-късно преминал на страната на бунтовниците от Меридиан, предвождани от Калеб) е наблюдавал битието на Елион в човешкия свят. Както всеки жител на Метасвета, Седрик притежава способността да променя своя външен вид. Истинският му образ е змиеподобно чудовище. Заветната му мечта е да бъде приет в съвета на шепнещите в двора на принца на Меридиан.

Калеб

Калеб

Калеб е младият водач на бунтовниците от Меридиан, тайна организация, която се бори срещу режима на принц Фобос. Базата им се намира в плетеницата от безкрайни подземия на града. Верният слуга на Калеб е Ватек, който напуска Седрик и преминава на страната на бунтовниците.
Калеб е роден като шепнещ, но скоро волята му укрепва и той осъзнава, че трябва да се опълчи срещу владичеството на Фобос, своя господар и създател. Калеб е голямата любов на Корнелия. Но бъдещето на чувствата им е неясно...

Оруба

Оруба

Тя е най-верният и смел помощник на Пазителките, изпратен от Оракула да подкрепя мисията на УИЧ. Нейна родина е Базилидия, но тя трябва да свикне със земните порядки под прикритието на името Ребека Рудолф. След време Оруба не само започва да се привързва към земния начин на живот, но и изпитва "земни чувства" към един от най-големите врагове на УИЧ - лорд Седрик, който от своя страна, поради любовта си към смелото момиче - войн, изненадващо взима страната на Пазителките в битката им срещу Джонатан Лъдмур. А когато Седрик е ранен и сякаш се стопява в небитието, сломената Оруба решава да се завърне в своята родина.

Уи

Уи

Палавата пухкава топчица, която не се спира на едно място, е животинче от необикновена "базилидийска порода"! Като подарък на Оруба от Оракула, Уи е щастлив да попадне сред УИЧ, но много често му се налага да става невидим! След като обаче се оказва, че Оруба е алергична към козината му, дом на Уи става "Старата книжарница", главния щаб на УИЧ. Като същински крал на бедите, който обича винаги да е в центъра на вниманието, Уи не спира да причинява на петте Пазителки доста главоболия, но въпреки това се радва на тяхната обич и нежни грижи.

Шийла Йенсен

Шийла е дъщерята на Кевин Йенсен - известен хореограф, близък приятел на Кармила и собственик на танцова школа "Йенсен". Когато заедно с баща си момичето пристига в града, то е доста резервирано към хората, които среща. Но скоро открива нова приятелка в лицето на Тарани и сякаш започва да чувства Хедърфилд като свой дом. За разлика от Пазителката на огъня обаче, Ирма се оказва доста по-скептична и обявява Шийла за надута и превзета. Но както самата Ирма скоро разбира, никога не е късно да промениш мнението си за някого…

Люк Прад

Едно от най-вълнуващите събития, които се случват на Тарани в танцова школа "Йенсен", е запознанството й с чаровния Люк Прад. Някак неусетно чувствата й към Найджъл започват да охладняват, а мисълта за Люк не излиза от ума й. Момчето успява да плени Тарани с милото си отношение, сладко излъчване и чудодейната способност да разсейва съмненията й по отношение на нейния талант.

Ерик Линдън

Интелигентен чаровник и може би бъдещ учен - астроном, Ерик е любимото момче на мечтателната Хей Лин. Известно време той живее с дядо си, чиято работа е да поддържа градската обсерватория. Но скоро на Ерик му се налага да се премести в градчето Оупън Хил, заедно със своите родители. Въпреки мъчителните чувства от раздялата, Ерик и Хей Лин се стараят да преодолеят мрачното настроение и да си вдъхнат взаимно вяра, че тяхната връзка има бъдеще напук на далечните разстояния…

Джоел Райт

Джоел свири на бас в училищната група "Кобалт Блу" и отскоро отношенията му с Ирма стават все по-близки. Тяхното приятелство бавно, но сигурно прераства в нещо по-голямо. Особено когато Ирма разбира, че той пренася цялата техника на екипа на Кармила само и само, за да получи един безценен автограф от звездата, специално за Пазителката на водата. Русокоското с очила и особено чувство за хумор не е съвършеният красавец, но е най-страхотното момче в очите на влюбената Ирма.

 

Текла Ибсен

Текла Ибсен

Тя е новият коварен враг на петте момичета от УИЧ и нейно "най-любимо хоби" е да изсмуква душевната енергия от своите жертви, за да изпълни крайната си цел - постигането на вечна младост. Като средство за нейните планове, тя използва призрачни същества, наречени рейгърланзи. Тези подобия на чудовища оставят жертвите си в пълно състояние на апатия, без способност за собствени мисли и чувства. Петте момичета от УИЧ са набелязани от Текла като източници на най-мощна витална енергия, поради магичните си сили. Характерно за Текла е това, че умее добре да се прикрива под миловидния образ на любезна възрастна дама.

Ерин Пейтън

Тя е изпратена от Текла да улови петте момичета и да й ги предаде. Под прикритието на ученичка по обмена, която трябва да се настани в дома на семейство Леър, Ерин е изпълнена с гняв и желание за отмъщение към петте Пазителки. Но скоро, след като разбира истината за злата същност на Текла, тя минава на страната на УИЧ. С помощта на магичните сили на петте вълшебници, Ерин се събира отново със своя изчезнал брат Кадер. Но скоро УИЧ решават, че могат да се справят с Текла и сами, и е време Ерин и Кадер да се прибират у дома.

Карл Ибсен

Карл Ибсен

Със сигурност той е типичният пример за мъж под чехъл, а съпругата му - за изключително властна жена. Той е преданият съпруг на Текла Ибсен и покорно изпълнява всички нейни заповеди. Именно Карл Ибсен е човекът, който под фалшиво име вкарва Ерин Пейтън в училище "Шефилд" и с помощта на амулет поставя Юрая и бандата му под своя власт.

 

Д-р Фолкнър

Д-р Фолкнър

Новодошлият очен лекар в училище "Шефилд" май крие доста загадки около себе си! Докторът - особняк за пореден път привиква Хей Лин на очен преглед. УИЧ са разяждани от подозрения, особено след като тайно се промъкват в дома му и откриват някои доста странни книги в мрачната му библиотека. Дали д-р Фолкнър е помощник в пъклените дела на Текла Ибсен, това предстои на УИЧ да разберат…