Е-книгите на ЕГМОНТ се предлагат в Apple Books (iBooks Store), biblio.bg и helikon.bg.

Тук ще откриете всички книги, за които е налична версия в електронен формат. Препратките към съответните платформи, откъдето могат да бъдат закупени, ще откриете на страниците на съответните издания. Повече информация за електронните книги ви очаква в долната част на тази страница.

17,99 лв.
17,99 лв.
40,99 лв.
17,99 лв.
17,99 лв.
17,99 лв.
14,99 лв.
17,99 лв.
22,99 лв.
22,99 лв.
17,99 лв.
17,99 лв.

Какво е е-книга

Е-книгата е литературно произведение в електронен формат. Освен текст то може да съдържа още изображения, видео, звук и връзки към външни ресурси.

Как се четат е-книги

Е-книгите могат да бъдат четени на настолен компютър, лаптоп, електронен четец (преносимо устройство за визуализация на книги в електронен формат), таблет или смартфон. Независимо от вида на устройството, преди да започнете да четете електронни книги със защита на интелектуалната собственост, ще трябва да се регистрира в някоя от системите, които поддържат такава защита. Устройствата на Apple (iPad, iPhone и iPod Touch) са с вградена поддръжка, а устройствата за четене, ползващи софтуер на Adobe, получават Adobe ID след регистрация в Adobe.com.

Предимства на е-книгите

Сложете библиотеката си в джоба или чантата

Всичките ви книги могат да се съберат в устройството за четене – настолен компютър, лаптоп, електронен четец, таблет или смартфон. Те не отнемат много от дисковото пространство, размерът на книга в EPUB формат е от порядъка на 1-2 MB. Онлайн бекъп-а също не заема особено пространство, но гарантира, че няма да загубите достъпа до книгите си. Може да вземете със себе си цялата си библиотека, където и да отидете. Това е изключително удобно за хората, които пътуват често и четат повече.

Следващата книга е на един клик разстояние

Купите ли е-книга, я получавате на момента без такси за доставка или чакане. Докато поръчате ли онлайн традиционна книга, ще трябва да чакате да пристигне, преди четенето да започне. При това е-книгите са по-евтини от тези с книжно тяло. Имайте обаче предвид, че, ако не разполагате с устройство за четене, ще трябва да инвестирате известна сума за закупуването му.

Удобства при употреба

Е-книгите във формат EPUB позволяват промени в големината на буквите и фона. Когато очите ви се изморят от дълго четене на книжно тяло, нямате друг избор освен да спрете да четете. С е-книга може просто да промените шрифта и да продължите. Ако обичате да четете в леглото, е-книгата е чудесен вариант за вас, тъй като голяма част от четците се предлагат с вградени светлини. Искате да прескочите до интересен пасаж? Няма проблем – вградената търсачка ви позволява лесно да прескачате между различни глави. Много от четците и програмите за четене на електронни книги позволяват добавянето на бележки.