Аномалия

19,90 лв.
Не е налично

Второто пришествие. Апокалипсис. Най-страшните библейски пророчества, държащи от векове света в страх.

Исак Нютон. Гениален учен, който подлага религията на научен анализ и предупреждава за фатална грешка в тълкуването на Завета.

Етернеумът. Проект на Пентагона за ново виртуално ниво, което да замени интернет и да наложи всеобщ монопол и просперитет на технологиите.

Аномалия. Във виртуалната среда, но с последствия и отвъд нея. Необяснима, немислима, всяваща хаос в света.

Любов – по-силна от всички граници, дори и от границата на човешкия вид.

„Аномалия“ е роман, вдъхновен от реални събития. С познание за миналото и поглед, устремен в бъдещето, Людмила Филипова ни повежда към едно съвсем възможно утре. Тази книга фантастика ли е, или реалност, фикция ли е, или сама по себе си пророчество – или всички тези неща, взети заедно? Това са въпроси, на които ще си отговори всеки един от нас.

Това е ново преработено издание на романа (2015 г.).

 Автор
 Людмила Филипова
 Тип
 Роман
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 464 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542716143

Една Коледа през 2011 г. Светът чака края си. Ватиканът – Второто пришествие. Пентагонът - Аномалията. Всички чакат... И нещо се случва. Нещо, което никой не е допускал. Освен може би сър Исак Нютон, гениалният ум, посветил живота си да разчете кода на Завета и да научи тайните от пророчествата му.

Една идея се превръща в най-мащабния проект на Пентагона – Етернеума. Проект за следващото виртуално ниво, което трябва да замени издъхващия от несъвършенства Интернет. Намесени са интереси за милиарди, за власт и глобален контрол, но вече не само над информацията, но и над човешката мисъл. Стъпка встрани от морала, крачка напред към всеобщия монопол и просперитет в технологиите, в свръхамбициите на хората. Докато не изправят света пред аномалия, немислима дори за човешкия ум.

Един принц – Флавио Киджи, последният наследник на десетвековна славна фамилия, – изчезва мистериозно на румънски остров. А той е единственият, който днес може да разкрие последните страници на най-пазения ръкопис на Нютон.

Един НетБорд начело с Пентагона, в който Гугъл, Фейсбук, Скайп, Туитър, Яху, Епъл, Майкрософт и други мощни корпорации се опитват да се борят със зачестяващите странни явления и задълбочаващата се аномалия във виртуалната среда, за която никой няма обяснение. Въпреки високите им технологии инцидентите ескалират и засягат всяка сфера на реалността на хората. И дори специалистите от Пентагона, създателите на Мрежата, не могат да уловят източниците им.

* * *

„Аномалия” е ефектен и майсторски поднесен технотрилър, разработващ актуални и животрептящи проблеми, които само на пръв поглед са отдалечени от суровото ни ежедневие.

Припомням само господството на Интернет – възшествието на Антихриста от 1997 г., според Нютоновите пророчества, контролът от военните (Пентагонът) над Мрежата и хората, разработването на свръхтайни и суперскъпи проекти (Етернеум) в името на властта над света и запазване богатството на държави като САЩ в унисон с моментната политико–икономическа конюнктура... Романът се чете на един дъх, държи в постоянно напрежение.

Той е създаден след сериозна предварителна подготовка, ровене в архивите, работа „на място на събитието”, с много ентусиазъм и упоритост, чийто успешен резултат е отлят в образите на Айн Соф, Питър Мейн и Даниел Уокър – алтерегото на авторката.

Борислав Гърдев

Kate 23/05/2016

Първото, което ще кажа, книгата е преоценена от издателите. Сюжетът е обикновен, клиширан и очевиден. Кой идиот ще си купи подобна книга с такава цена, като е ясно, че не е нещо ново. Да добавим и факта, че е само 464 страници за подобна цена. Ако някой си я купи то е явно, че ще съжалява. Да добавим, че е абсърдно това да е пророчество... Разочарована съм...

Добавяне на коментар:
spacer