2: Сраснати

14,90 лв.
Не е налично

Да бъдеш Чист означава да си перфектен, недокоснат от Детонациите, белязали света, и защитен на сигурно в Купола. Но Патридж бяга във външния свят, където нещастниците се борят да оцелеят сред дим и прах. Сега, по заповед на бащата на Патридж, Купола отприщва кошмар след кошмар над нещастниците в стремежа да го върнат обратно. На страната на Патридж е малка и сплотена група от хора, обединени срещу Купола - войнът Лайда, революционерът Брадуел, пазачът Ел Капитан и Преша, младата жена, чието тайнствено минало я свързва с Патридж по начин, който никога не си е представяла. Минало, свързано с план, който може да причини абсолютния крайн на човечеството. И само Патридж и Преша са в състояние да поправят нещата. За да спаси милиони невини животи, Патридж трябва да рискува собствения си, като се завърне в Купола и се изправи срещу най-ужасяващато предизвикателство. А Преша, въоръжена единствено с мистериозната черна кутия тайнствени улики, трябва да стигне до края на света и място, до което никоя карта не може да отведе. Ако успеят, светът ще бъде спасен. Но провалят ли се, човечеството ще плати ужасна цена...

 Автор
 Джулиана Багът
 Тип
 Антиутопии
 Поредица
 Чисти
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 488 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542710271
Поредица ЧИСТИ във Facebook

Да бъдеш Чист означава да си перфектен, недокоснат от Детонациите, белязали света, и защитен на сигурно в Купола. Но Патридж бяга във външния свят, където нещастниците се борят да оцелеят сред дим и прах. Сега, по заповед на бащата на Патридж, Купола отприщва кошмар след кошмар над нещастниците в стремежа да го върнат обратно.

На страната на Патридж е малка и сплотена група от хора, обединени срещу Купола – войнът Лайда, революционерът Брадуел, пазачът Ел Капитан и Преша, младата жена, чието тайнствено минало я свързва с Патридж по начин, който никога не си е представяла. Минало, свързано с план, който може да причини абсолютния крайн на човечеството. И само Патридж и Преша са в състояние да поправят нещата.

За да спаси милиони невини животи, Патридж трябва да рискува собствения си, като се завърне в Купола и се изправи срещу най-ужасяващато предизвикателство. А Преша, въоръжена единствено с мистериозната черна кутия тайнствени улики, трябва да стигне до края на света и място, до което никоя карта не може да отведе. Ако успеят, светът ще бъде спасен. Но провалят ли се, човечеството ще плати ужасна цена...

* * *

Отзивите

„Сраснати”, подобно на първата книга в трилогията на Джулиана Багът – „Чисти”, е изключително радушно приета както от читаели, така и от критиката. Определят я за „извънредно изобретателна” и „необичайна и прелестна”. Правата за екранизацията на трилогията са закупени от филмовата компания „Фокс 2000”, която стои зад хитовите заглавия „Боен клуб”, „Дяволът носи Прада”, „Телефонна клопка”, „Мъж под прицел”, „Вода за слонове” и още много, много други. Финалната част от „Чисти” се очаква да излезе в книжарниците в САЩ през февруари 2014 г.

* * *

Авторът

Джулиана Багът е родена на 30 септември 1969 година в Уилмингтън, Делауер. Следва творческо писане в колежа „Лойола” в Балтимор, Мериленд и в същото време учи в Сорбоната в Париж, откъдето получава сертификат за владеене на френски език. Започва да пише, когато е на 22 години. Първият й роман Girl Talk се превръща в бестселър в САЩ, последван от не по-малко успешните The Miss America Family и The Madam, исторически роман, базиран върху живота на баба й. Книгата й Which Brings Me to You, написана в съавторство със Стийв Алмон и определена за най-добра през 2006 година от престижното издание Kirkus Reveiws, предстои да бъде екранизирана. Днес Джулиана има 17 публикувани книги, сред които романи за възрастни и тийнейджъри, преведени на повече от 50 езика. Носител е на редица литературни награди. Авторката е добре позната отвъд Океана и с поезията си. Пише и под псевдонимите Бриджет Ашър (The Provence Cure for the Brokenhearted) и Н. Е. Боуд (The Anybodies). Над 100 нейни публикации са се появявали в „Ню Йорк Таймс”, „Вашингтън Поуст”, „Бостън Глоуб”, а романите й редовно са препоръчвани от списание „Пийпъл” в страницата им за книги. През 2006 година създава неправителствената организация Kids in Need - Books in Deed, която се фокусира върху необходимостта от ограмотяване и осигуряването на безплатни книги на деца в неравностойно положение. Понастоящем Джулиана е доцент в програмата по творческо писане в щатския университет във Флорида. Омъжена е и има четири деца. Допълнителна информация за писателката  може да откриете в личния й сайт juliannabaggott.com.

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:
spacer